REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře na kari s jablky a rozinkovou rýží

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Orestované kuřecí kousky s jablky, kořeněné kari kořením, podávané s rýží s vložkou rozinek.


Ingredience:
Recept na 4 porce:
600 gkuřecích noh bez kostí a kůže nebo prs
2 ksjablek
2 kscibule
2 dlsladké smetany
1 dlteplé vody
kari koření
vegeta
olej
sůl
Rýže:
350 grýže
80 grozinek
voda
sůl

Postup:

1. Kuřecí stehenní řízky nebo prsa nakrájíme na nudličky, osolíme a okořeníme vegetou
2. Maso pak zprudka na oleji orestujeme
3. Přidáme na plátky nakrájenou cibuli, očištěná a jádřinců zbavená jablka nakrájená na plátky a ještě chvíli restujeme
4. Směs posypeme kari kořením, promícháme, podlijeme teplou vodou a necháme několik minut podusit
5. Nakonec přilijeme smetanu, dochutíme vegetou a směs ještě chvíli provaříme
6. Rýži spaříme teplou vodou, několikrát ji propláchneme vodou studenou
7. Dáme ji vařit do přiměřeného množství mírně osolené vody, přidáme propláchnuté rozinky
8. Rýži s rozinkami vaříme doměkka
9. Pokud používáme rýži ve varných sáčcích, rozinky dáme vařit do vody spolu se sáčky
10. Uvařené rozinky zcedíme a promícháme s rýží.

Doporučení:

Použijeme-li místo kuřecích noh prsa, ve výsledku bude maso o něco sušší.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy