Kuřecí maso připravené na elektrické pánvi, podušené se zeleninou, cibulí a česnekem, omáčkou připravenou z výpeku, ochucenou kečupem a smetanou.
Ingredience:
Recept na 4 porce: | |
4 ks | kuřecích nožek |
5 ks | stroužků česneku |
1 ks | středně velké cibule |
420 g | sterilované směsi Mexico |
250 g | cherry rajčátek |
250 g | kečupu |
4 lžíce | kořenící směsi Mexico |
2 lžíce | sójové omáčky |
2 lžíce | cukru |
2 lžíce | vegety |
2 dcl | oleje |
0,6 l | vody |
200 ml | smetany |
Postup:
1. Pánev omastíme větším množství oleje a zapneme ji na poloviční výkon
2. Kuřecí nohy, pokapané sójovou omáčkou a posypané vegetou a kořením Mexico, orestujeme z obou stran 3. Na pánev přidáme na plátky pokrájenou cibuli, sterilovanou zeleninu a na půlky pokrájená cherry rajčátka, na mírném ohni (stupeň 2) za občasného míchání směs, na pánvi zakryté poklicí, podusíme, nezapomeneme ji dochutit kořením a vegetou
4. Ke konci do směsi přidáme kečup, cukr, na plátky pokrájený česnek a vše důkladně promícháme
5. Omáčku zjemníme smetanou a pánev vypneme
6. Porce kuřete servírujeme nejlépe s rýží, mírně podlité omáčkou.