REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře Marengo

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Orestované porce kuřete, podušené s vínem, olivami ….. tento recept poprvé připravil Napoleonův kuchař v bitvě u Marenga (Itálie), kde Napoleon vyhrál a recept se ujal a rozšířil po celém světě.


Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby:
20 ksčerných oliv
12 ksžampiónů
10 ksmalých cibulek
2 ksvelkých rajčat
1 kskuřete
1 ksstroužku česneku
20 gmásla
2 dlbílého vína
3 lžíceoleje
1 lžícerajčatového protlaku
mletý pepř
majoránka
petrželka
vývar
sůl

Postup:

1. Kuře naporcujeme, osolíme a opečeme na rozehřátém oleji
2. Jednotlivé porce kuřete vyndáme, na oleji podusíme rozetřený česnek a rajčatový protlak, zalijeme vínem a trochou vývaru
3. Přidáme spařená, oloupaná, na plátky nakrájená rajčata, mletý pepř, sůl, porce kuřete a dusíme pod pokličkou na mírném ohni do poloměkka
4. Cibulky a žampióny nakrájené na plátky, podusíme na rozehřátém másle, olivy odpeckujeme a vše přidáme k poloměkkému kuřeti
5. Před dohotovením porce kuřete okořeníme rozemnutou majoránkou a při podávání posypeme nadrobno nasekanou petrželkou.

Doporučení:

– Příloha: Rýže.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy