REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře na calvadosu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Porce kuřete zprudka opečené v oleji, podlité vývarem a pálenkou zaklopené dušené v troubě doměkka.


Ingredience:
1 kskuřete
4 ksjablka
5 cljablečné pálenky
4 lžičkyjablkového rosolu nebo pyré
3 lžíceoleje
hladká mouka
rozmarýn
tymián
mletý pepř
vývar
sůl

Postup:

1. Kuře stáhneme z kůže, rozdělíme na porce a potřeme směsí soli a koření, pak maso lehce obalíme v hladké mouce
2. Připravené porce kuřete zprudka opečeme po všech stranách
3. Maso podlijeme vývarem a pálenkou, zaklopené dusíme v troubě vyhřáté na 190-200 °C téměř doměkka
4. Přidáme oloupaná, rozpůlená jablka bez jadřinců a pokrm dodusíme
5. Měkké kuře rozdělíme na talíře, obložíme jablky ozdobené jablkovým rosolem nebo pyré a podlijeme šťávou z výpeku.

Doporučení:

Takto připravené kuře servírujeme s dušenou rýží nebo s bramborovou kaší a salátem.

Poznámka:

Calvados (jablkovice) – Francouzský destilát z jablečných vín se vyrábí ve francouzské Normandii z vybraných moštových odrůd. Má jemnou jablečnou chuť a je nepatrně nažloutlý. Tento nejznámější destilát proslavil ve svých románech E. M. Remarque. Název calvados smí používat pouze cidrová pálenka z 11 přesně definovaných oblastí Normandie. Po destilaci se calvados skladuje 2 – 6 let v dubových nebo kaštanových sudech. Čím je starší, tím je sametovější a aromatičtější..

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy