REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře dušené jako bažant

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené a pak podušené prošpikované čtvrtky kuřete.


Ingredience:
1 ksvětšího kuřete
80 gslaniny
50 gmásla
50 gcibule
20 ghladké mouky
celý pepř
celé nové koření
kousek bobkového listu
zrnko jalovce
sůl
voda

Postup:

1. Očištěné kuře rozdělíme na čtvrtky a porce prošpikujeme polovinou slaniny
2. Maso osolíme a opečeme na másle dozlatova, opečené porce pak dáme stanou
3. Ke zbylému tuku přidáme na kostičky nakrájenou zbylou slaninu a dorůžova osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli
4. Přidáme všechno koření, zalijeme trochou vody, vložíme opečené porce kuřete a dusíme
5. Měkké porce vytáhneme ze šťávy, kterou necháme vysmahnout a zaprášíme hladkou moukou, osmahneme a potom zalijeme přiměřeným množstvím vroucí vody
6. Dobře povaříme a do hotové šťávy vložíme zpět porce kuřete a prohřejeme je.

Doporučení:

Jako přílohu servírujeme dušenou rýži a brusinkový kompot.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy