REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře dušené na červeno

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené porce kuřete, podušené pod pokličkou doměkka.


Ingredience:
1 kskuřete
750 mlvody
4 lžícesójové omáčky
4 lžíceoleje
2 lžíceocta
3 lžičkypískového cukru
sůl

Postup:

1. Kuře naporcujeme, jednotlivé kousky zprudka orestujeme v rozehřátém oleji, až pěkně zčervenají a olej se vysmaží
2. Přilijeme ocet a opět ho necháme vysmažit
3. Maso zalijeme vodou a asi 10 minut ho dusíme pod pokličkou, pak přidáme sójovou omáčku, cukr a sůl
4. Dále vše dusíme, až maso změkne.

Doporučení:

Hotové kuře servírujeme s rýží nebo vařeným bramborem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy