REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřátko na víně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuře dušené se žampióny, česnekem, cibulí a podlité červeným vínem.


Ingredience:
Na 4 porce:
2 ksstroužků česneku
1 kscelého kuřete
1 ksbobkového listu
1 kscibule
250 gžampiónů
100 guzeného bůčku
500 mlčerveného vína
1 lžícehladké mouky
1 lžícepetrželové nati
1 lžičkacukru krystal
olej
pepř
sůl

Postup:

1. Omyté a osušené kuře naporcujeme na čtvrtky, opepříme a opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji
2. Maso vyjmeme na talíř
3. Uzený bůček nakrájíme na kostičky a osmažíme ve výpeku, potom přidáme cibuli na kostičky, cukr krystal a podusíme
4. Lehce zaprášíme moukou, podusíme a vložíme zpět kuřecí čtvrtky
5. Přidáme prolisovaný česnek, bobkový list, žampióny na plátky a opepříme
6. Dusíme pod poklicí dokud maso nezměkne
7. Před podáváním posypeme petrželovou natí.

Doporučení:

– Podáváme s opékanými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy