REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře á la bažant s merendou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Do měkka podušené porce kuřete, servírované s vařenými rozšťouchanými bramborami smíchanými s orestovanou cibulí a podušeným zelím.


Ingredience:
1,5 kgkuřete
40 gslaniny
10 gtuku na smažení
10 gmásla
7 kskuliček nového koření
7 kskuliček pepře
1 kscibule
petržel a rajčata na ozdobu
voda
sůl
Na merendu:
500 gkysaného zelí
6 ksvětších brambor
1 kscibule
kmín
voda
olej
sůl

Postup:

1. Dobře očištěné kuře omyjeme, osušíme, naporcujeme, prošpikujeme polovinou slaniny nakrájené na silnější nudličky a osolíme
2. V hrnci na rozehřátém tuku osmažíme zbylou slaninu nakrájenou na kostičky a oloupanou, na drobno nakrájenou, cibuli, přilijeme trochu vody, přidáme kuličky pepře a nového koření, přivedeme k varu a do vařícího základu vložíme porce kuřete, zvolna dusíme pod pokličkou doměkka za občasného přelévání šťávou a podle potřeby podlévání vodou, nakonec šťávu osolíme, zjemníme máslem a ještě krátce podusíme
3. Připravíme si merendu; oloupané brambory nakrájíme na kousky a uvaříme je v osolené vodě s kmínem doměkka, v dalším hrnci podusíme asi 30 minut zelí, mezitím v pánvi na rozehřátém oleji orestujeme oloupanou na drobno nakrájenou cibuli a pak společně s podušeným zelím ji přidáme k uvařeným bramborám, vše rozšťoucháme
4. Porce kuřete rozdělíme na talíře společně s merendou, přelijeme šťávou a ozdobíme lístečky petržele a plátky nakrájených rajčat.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy