REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře á la bažant II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuře upečené v troubě po porcích, prošpikované slaninou, servírované spolu s podušeným zelím ochuceným červeným vínem.


Ingredience:
1 kskuřete
8 kskuliček jalovce
80 gslaniny
5 kskuliček černého pepře
2 kskuličky nového koření
2 ksbobkové listy
60 gmásla
1 lžíceoleje
špetka tymiánu
sůl
Na zelí:
1 sklenicesterilovaného červeného zelí
1 dlčerveného vína
1 kscibule
ocet
cukr
sůl
Na brambory:
500 gbrambor
2 lvody
1/2 kscibule
hřebíček
pažitka
máslo
sůl

Postup:

1. Očištěné, omyté a osušené kuře rozporcujeme na čtvrtky, maso prošpikujeme proužky slaniny
2. Připravené porce kuřete vložíme na pekáč, ve kterém jsme rozpustili polovinu výše uvedené dávky másla, podlijeme horkou vodou a přidáme koření
3. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C zprvu zakryté,na závěr odkryté, během pečení doléváme horkou vodu dle potřeby a přeléváme maso šťávou z výpeku
4. Těsně před koncem pečené přidáme druhou polovinu másla.
5. Takto připravené kuře servírujeme se zelím a vařenými brambory.

Příprava zelí:
1. V hrnci na oleji zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme zelí, které jsme lehce vymačkali a pokrájeli, podlijeme červeným vínem a chvíli vše podusíme
2. Zelí dochutíme solí, octem a cukrem.

Příprava brambor:
1. Brambory oloupáme, opláchneme a nakrájíme na osminky
2. V mírně osolené vodě i s půlkou cibule, do které jsme zapíchali několik hřebíčků vaříme doměkka
3. Okapané brambory nejlépe ihned podáváme omaštěné máslem a posypané nasekanou pažitkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy