REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krůtí závitky plněné mrkví

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Závitky z krůtích prsou plněné šunkou, chřestem, petrželkou a mrkví, podušené doměkka, servírované s bramborovou kaší.


Ingredience:
600 gkrůtích prsou
100 gšunky v plátcích
100 gchřestu
70 gmásla
1 ksmrkve
1 lžícenasekané petrželky
250 mlvody
mletý pepř
sůl
Na bramborovou kaší:
600 gbrambor + voda
30 gmásla
150 mlmléka
sůl

Postup:

1. Chřest očistíme, oloupeme a odkrojíme dřevnaté konce, pak je povaříme 6 minut v osolené vroucí vodě a očištěnou mrkev nakrájíme na tenké nudličky
2. Krůtí prsa odblaníme, nakrájíme na 4 stejně velké plátky, zlehka naklepeme, osolíme, opepříme, poklademe plátky šunky, chřestem, nudličkami mrkve a posypeme nadrobno nasekanou petrželkou, pevně stočíme a spíchneme párátky
3. V pánvi rozehřejeme polovinu másla, závitky pozvolna ze všech stran opečeme, podlijeme asi 250 ml vody, přikryjeme poklicí a zvolna dusíme doměkka
4. Oloupané brambory nakrájíme na kostky a ve vroucí osolené vodě uvaříme doměkka, vodu slijeme a za postupného přilévání horkého mléka brambory rozšleháme na hladkou kaši, nakonec zašleháme máslo a osolíme
5. Měkké závitky vyjmeme, odstraníme párátka, do šťávy z masa zašleháme zbylé máslo a krátce prohřejeme, pak závitky i bramborovou kaši rozdělíme na talíře a podlijeme šťávou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy