REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krůtí stehýnka po selsku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Krůtí stehna upečená v zapékací misce spolu se zeleninou a brambory.


Ingredience:
2 kskrůtích stehen
2 kscibule
2 ksstroužky česneku
400 gbrambor
200 gmrkve
100 gmásla
100 ganglické slaniny
2 snítkytymiánu
2 lžíceoleje na vymazání
mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Krůtí stehna vykostíme a odstraníme šlachy, anglickou slaninu nakrájíme na kostičky a polovinou naplníme stehna (stehna nařízneme a otvor pak zašijeme nebo zajistíme párátky)
2. Připravená stehna na povrchu osolíme a okořeníme pepřem
3. Brambory, cibuli i česnek oloupeme, mrkev oškrábeme a vše nakrájíme na kousky (brambory rozčtvrtíme)
4. Zapékací misku (pekáč) vymažeme olejem, nasypeme zbylou slaninu a připravenou nakrájenou zeleninu
5. Navrch položíme krůtí stehna, poklademe je kousky másla a lehce podlijeme studenou vodou nebo vývarem
6. Přiklopené vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme cca 70 minut, pak poklop odkryjeme, zvýšíme teplotu na 220 °C a dopečeme doměkka, během pečení pokrm podléváme vodou a přeléváme výpekem
7. Těsně před dopečením maso posypeme špetkou čerstvého tymiánu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy