REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krůtí stehna v rýži s hráškem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Podušené krůtí nohy, vykostěné, zapečené v troubě spolu s rýží a hráškem.


Ingredience:
80 gslaniny
100 grýže
2 ksstroužky česneku
2 ksvětší stehna krůty
sůl
voda
pepř
špetka majoránky
40 gcibule
1 sáčekmraženého hrášku

Postup:

1. Opraná krůtí stehna podusíme na vyškvařené slanině a zpěněné cibuli, za občasného přilévání horké vody, doměkka, měkké maso vytáhneme a vykostíme
2. Rýži vypereme v několika studených vodách a krátce povaříme v horké vodě, asi 2 minuty, pak ji scedíme a dáme odkapat
3. Rýži zalijeme přecezenou šťávou z masa, přidáme česnek utřený se solí, majoránku, pepř, udušený hrášek a rozkrájené krůtí maso, vše promícháme, dolijeme horkou vodou a přiklopíme (tekutina by měla sahat 2 prsty nad rýži
4. Dáme do trouby vyhřáté na 200 °C a pokrm zapečeme 20 minut.

Doporučení:

Na talíři můžeme ještě rýži posypat nastrouhaným tvrdým sýrem a servírovat například s červenou řepou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy