REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krůtí steak s ananasem a špagetami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečené krůtí maso podávané s vařenými těstovinami a omáčkou z kokosového mléka a dalších ingrediencí.


Ingredience:
600 gkrůtích prsou
320 gšpaget + voda
250 gčerstvého ananasu
1 lžičkahladké mouky
1 lžičkamletého barevného pepře
2 ksmalých chilli papriček
1 ksmalého pórku
1 dlkokosového mléka
1 dlkuřecího vývaru
1 dlsmetany 30 %
0,4 dloleje
šťáva z 1 citronu
sůl

Postup:

1. Očištěná prsa opláchneme, osušíme, nakrájíme na steaky, potřeme polovinou oleje i citronovou šťávou a dáme na 2 hodiny do chladu odležet
2. Ananas oloupeme, zbavíme košťálu a nakrájíme na plátky, pórek nakrájíme na kolečka a důkladně propláchneme
3. Krůtí prsa zprudka opečeme na teflonové pánvi, osolíme a lehce opepříme, pak přendáme do pekáčku a v předehřáté troubě na 160 °C pečeme 10 minut
4. Mezitím dáme vařit do vroucí osolené vody těstoviny doměkka
5. V pánvi na zbylém oleji opečeme ananas s pórkem, vyjmeme a uchováme v teple
6. Do pánve nalijeme vývar s kokosovým mlékem, smetanou i moukou, vše mícháme do zhoustnutí, pak přidáme opečený ananas, povaříme a nakonec přimícháme pórek a očištěné na drobno nasekané chilli papričky
7. Rozdělíme na talíře, přidáme překrojené maso a doplníme špagetami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy