Pečené krůtí maso podávané s vařenými těstovinami a omáčkou z kokosového mléka a dalších ingrediencí.
Ingredience:
600 g | krůtích prsou |
320 g | špaget + voda |
250 g | čerstvého ananasu |
1 lžička | hladké mouky |
1 lžička | mletého barevného pepře |
2 ks | malých chilli papriček |
1 ks | malého pórku |
1 dl | kokosového mléka |
1 dl | kuřecího vývaru |
1 dl | smetany 30 % |
0,4 dl | oleje |
šťáva z 1 citronu | |
sůl |
Postup:
1. Očištěná prsa opláchneme, osušíme, nakrájíme na steaky, potřeme polovinou oleje i citronovou šťávou a dáme na 2 hodiny do chladu odležet
2. Ananas oloupeme, zbavíme košťálu a nakrájíme na plátky, pórek nakrájíme na kolečka a důkladně propláchneme
3. Krůtí prsa zprudka opečeme na teflonové pánvi, osolíme a lehce opepříme, pak přendáme do pekáčku a v předehřáté troubě na 160 °C pečeme 10 minut
4. Mezitím dáme vařit do vroucí osolené vody těstoviny doměkka
5. V pánvi na zbylém oleji opečeme ananas s pórkem, vyjmeme a uchováme v teple
6. Do pánve nalijeme vývar s kokosovým mlékem, smetanou i moukou, vše mícháme do zhoustnutí, pak přidáme opečený ananas, povaříme a nakonec přimícháme pórek a očištěné na drobno nasekané chilli papričky
7. Rozdělíme na talíře, přidáme překrojené maso a doplníme špagetami.