REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krůtí řízky pod cuketou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Krůtí řízky potřené hořčičnou směsí pokladené na nakrájené plátky brambor, přikryté kolečky cukety, zapečené v troubě doměkka.


Ingredience:
600 gkrůtích řízků
400 gbrambor
100 g plátků anglické slaniny
4 lžíceoleje
3 lžícehořčice
1 lžícestrouhanky
1 lžícemásla
1 ksmenšího svazku rozmarýnu
1 ksmenší cibule
sůl

Postup:

1. Do máslem vytřeného pekáčku naskládáme oloupané, na plátky nakrájené brambory, osolíme a posypeme nadrobno nakrájeným rozmarýnem
2. Očištěné maso opláchneme, osušíme, nakrájíme na plátky, po obou stranách zlehka naklepeme, osolíme, potřeme směsí promíchanou z 1 lžíce oleje, strouhanky, hořčice a dáme do pekáčku na brambory
3. Střídavě poklademe plátky nakrájené cukety se slaninou na maso, potřeme zbylým olejem, pekáček dáme do předem vyhřáté trouby a pečeme při 175 °C doměkka (asi 45 minut).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy