REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krůtí ragú s domácími těstovinami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kousky masa podušené na cibulovém základě spolu se žampiony doměkka, zjemněné smetanou, servírované s domácími nudlemi.


Ingredience:
Na ragú:
600 gkrůtích prsou
200 gžampionů
60 gmraženého hrášku
2 lžícenasekané petrželky
2 lžíceoleje
150 mlsmetany
1 kscibule
drůbeží vývar
kajenský pepř
sůl
Na těstoviny:
2 1/2 lžíceoleje
300 ghladké mouky + na pomoučení
3 ksvajec
voda
sůl

Postup:

1. Na nudle do mísy prosijeme hladkou mouku, přidáme rozklepnutá vejce, 1 a 1/
2 lžíce oleje, sůl a podle potřeby vodu, vypracujeme tužší těsto, přikryjeme utěrkou a necháme 1 hodinu odpočinout
2. Odleželé těsto nakrájíme na 4 díly a z každého na pomoučeném vále vyválíme tenký obdélníkový plát, který pak ostrým nožem nakrájíme na nudle široké asi 1 cm, lehce posypeme moukou, aby se neslepily
3. Potom připravené těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě doměkka, scedíme je, necháme okapat a promícháme se zbylým olejem
4. V pánvi na rozehřátém oleji necháme zesklovatět oloupanou na drobno nakrájenou cibuli, přidáme očištěné na kousky velikosti sousta nakrájené krůtí maso, ze všech stran opečeme, přidáme očištěné na kousky nakrájené žampiony a lehce orestujeme
5. Ochutíme solí, pepřem, podlijeme vývarem a dusíme do změknutí masa, pak přidáme smetanu, propláchnutý okapaný hrášek, vše prohřejeme a nakonec vmícháme na jemno nasekanou petrželku 6. Servírujeme s uvařenými těstovinami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy