REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krůtí prsa v kefíru

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Marinovaná krůtí prsa, pečená, servírovaná s omáčkou z rajčat a kuskusem, zdobená lístky petrželky.


Ingredience:
700 gkrůtích prsou
50 gvlašských ořechů
2 dlkefíru
1 lžičkakari pasty
olej
petrželka na ozdobení
voda
sůl
Na omáčku:
250 grajčat
3 lžíceolivového oleje
1 lžičkadrceného koriandru
1 lžička cukru
2 ksstroužků česneku
1 ksmenší cibule
voda
Na kuskus:
250 gkuskusu
200 gpórku
50 grozinek
30 gmásla
1 kscibule
5 dlvody
sůl

Postup:

1. Očištěná krůtí prsa omyjeme, osušíme, rozkrájíme podélně na čtyři válečky, naložíme do kefíru smíchaného s kari pastou, zakryjeme mikrotenovou fólií a necháme 2 hodiny odležet
2. Mezitím si uděláme omáčku tak, že do rozehřátého oleje dáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli i koriandr, krátce orestujeme, přidáme omytá, na malé kousky nakrájená rajčata, pozvolna vše dusíme asi 10 minut, pak přidáme oloupané, na malé kousky nakrájené stroužky česneku, cukr, podle potřeby přilijeme trochu vody a omáčku dusíme dalších 10 minut, pak odstavíme z ohně
3. Odleželé maso zprudka opečeme na rozehřátém oleji, dáme do pekáčku, posypemedrcenými ořechy, podlijeme trochou vody, pečeme ve vyhřáté troubě při 160 °C doměkka (asi 20 minut), pekáček vyjmeme a ještě 7 minut necháme maso na teplém místě dojít
4. Do kastrůlku dáme kuskus, zalijeme vroucí vodou, přiklopíme, necháme 5 minut bobtnat, pak v pánvi na rozehřátém másle orestujeme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme rozinky, očištěný, na kostičky nakrájený pórek, osolíme a mícháme, dokud pórek nezměkne, nakonec přimícháme kuskus a podle chuti přisolíme
5. Kuskus rozdělíme na talíře, přidáme ohřátou omáčku, na plátky nakrájené maso a každou porci ozdobíme lístky petrželky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Na webu Rybářský rozcestník.cz najdete unikátní rybářskou kuchařku!

Rybářský rozcestník.cz je přehledný, moderní web pro zapálené rybáře a rybářsky plný fotografií i kvalitních článků o rybách a rybářích. Kromě jiného na tomto portálu najdete atlasy ryb, živočichů a vodních rostlin, také encyklopedii rybářských uzlů a mnoho dalšího. Nepřéhlednutelná je také na webu rybářská kuchařka, která by mohla padnout do oka i nerybářům!

číst dále ...

Hrátky s čokoládou

Inspirujte se tímto originálním videem a ozdobte dezerty netadičními čokoládovými tvary. Podévejte se, co dokáže led či studená voda s rozpuštěnou čokoládou. Nejsou to kouzla, jen um šikovných cukrářů. :)

číst dále ...

Italská kuchyně sahá až do pravěku, jak se zrodila a měnila v průběhu staletí?

Kdo by neznal skvělou pizzu nebo italské těstoviny s rozmanitými druhy omáček? Italská kuchyně je jednou z nejrozšířenějších na světě a její základy můžeme stopovat až do neolitu. Vydáme se na cestu italského jídla od jeho počátků až do dnešních dnů. A změn je za ta staletí požehnaně.

číst dále ...

Láska na talíři: jaké valentýnské pochoutky připravit vašim nejmilejším

Ne nadarmo se říká, že láska prochází žaludkem. Svatý Valentýn je za rohem a jak lépe ho oslavit, než dobrým jídlem a pitím! Je zvykem brát svou drahou polovičku na romantickou večeři, ale po letech mohou i ty nejluxusnější restaurace omrzet. Přitom můžete romantickou atmosféru vykouzlit i v pohodlí vašeho domova a připravit lahodný pokrm partnerovi či partnerce sami. Vaše úsilí jistě nadchne protějšek více než drahé menu v restauraci. Jako inspiraci jsme pro vás vybrali několik receptů z oblíbených pořadů o vaření na TV Paprika.

číst dále ...

Při očistě organismu pomůže i konopí

Nejlepší očistou pro tělo je dodržování zdravého životního stylu, tedy dostatek pohybu a kvalitního spánku a pravidelná a zdravá strava. Chcete-li se pročistit, určitě dopřejte svému tělu dostatek ovoce a zeleniny, které vám dodá energii a dobrý pocit. Svůj jídelníček celkově odlehčete a nebojte se na něj zařadit také konopí, které je zdrojem všech pro tělo potřebných látek.

číst dále ...

Valentýnské menu II.

Tip, jak by mohlo vypadat vaše valentýnké menu. Je to jen inspirace, přizpůsobte si slavností tabuli na Svatého Valentýna vašim chuťovým buňkám, nebo spíše mlsnému jazýčku vašeho partnera či partnerky! :)

číst dále ...

Valentýnské menu I.

Ačkoli je máj lásky čas, nesmíme zapomenout ani na svátek všech zamilovaných, a to na sv. Valentýna. A protože láska prochází žaludkem, přinášíme vám pár tipu na večerní menu, kterým jistě svou polovičku očarujete. Pokud celé menu nestíháte připravit, rozhodně si připravte alespoň čokoládové košíčky se srdíčky. Ty se budou hodit každopádně.😊

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy