REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krůtí prsa v kefíru

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Marinovaná krůtí prsa, pečená, servírovaná s omáčkou z rajčat a kuskusem, zdobená lístky petrželky.


Ingredience:
700 gkrůtích prsou
50 gvlašských ořechů
2 dlkefíru
1 lžičkakari pasty
olej
petrželka na ozdobení
voda
sůl
Na omáčku:
250 grajčat
3 lžíceolivového oleje
1 lžičkadrceného koriandru
1 lžička cukru
2 ksstroužků česneku
1 ksmenší cibule
voda
Na kuskus:
250 gkuskusu
200 gpórku
50 grozinek
30 gmásla
1 kscibule
5 dlvody
sůl

Postup:

1. Očištěná krůtí prsa omyjeme, osušíme, rozkrájíme podélně na čtyři válečky, naložíme do kefíru smíchaného s kari pastou, zakryjeme mikrotenovou fólií a necháme 2 hodiny odležet
2. Mezitím si uděláme omáčku tak, že do rozehřátého oleje dáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli i koriandr, krátce orestujeme, přidáme omytá, na malé kousky nakrájená rajčata, pozvolna vše dusíme asi 10 minut, pak přidáme oloupané, na malé kousky nakrájené stroužky česneku, cukr, podle potřeby přilijeme trochu vody a omáčku dusíme dalších 10 minut, pak odstavíme z ohně
3. Odleželé maso zprudka opečeme na rozehřátém oleji, dáme do pekáčku, posypemedrcenými ořechy, podlijeme trochou vody, pečeme ve vyhřáté troubě při 160 °C doměkka (asi 20 minut), pekáček vyjmeme a ještě 7 minut necháme maso na teplém místě dojít
4. Do kastrůlku dáme kuskus, zalijeme vroucí vodou, přiklopíme, necháme 5 minut bobtnat, pak v pánvi na rozehřátém másle orestujeme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme rozinky, očištěný, na kostičky nakrájený pórek, osolíme a mícháme, dokud pórek nezměkne, nakonec přimícháme kuskus a podle chuti přisolíme
5. Kuskus rozdělíme na talíře, přidáme ohřátou omáčku, na plátky nakrájené maso a každou porci ozdobíme lístky petrželky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

20 nejlepších receptů z cukety

Cukety jsou vlastně odrůdy tureckých tykví, které se obvykle sklízejí nezralé. Především jejich dužina je vhodná na tepelnou úpravu a ke konzumaci. V tomto článku najdete seznam těch nejlepších receptů na cuketu, které najdete v naší databázi.

číst dále ...

Zavařujeme (sterilujeme), nakládáme zeleninu – ty nejlepší recepty na zpracování zeleniny na jednom místě!

Přes léto a na začátku podzimu je ten správný čas připravit si nějaké ty zeleninové dobroty na zimu. Zavařená zelenina ve sklenicích nám poslouží nejen jako chutná příloha, ale některé sterilované výrobky ze zeleniny jsou skvělé jako polotovar, surovina na přípravu různých dalších pokrmů, například teplých omáček, do polévek, pod maso, či na přípravu dušených příloh. Ty nejlepší recepty na zavařenou, případně nakládanou zeleninu, z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz, najdete právě zde.

číst dále ...

Vynikající kozí sýr třikrát jinak!

Léto a lehké pokrmy patří neodmyslitelně k sobě. Zkuste si vaše oblíbené jídlo ozvláštnit přídavkem kozího sýra. Nejen, že dodá lahodnou chuť, ale také je vhodný pro ty, kteří trpí intolerancí na kravskou bílkovinu. Kozí sýr najde uplatnění při grilovačce či na slano s palačinkou. Výborný je také v kombinaci s bramborami.

číst dále ...

Rychlá letní večeře? Vsaďte na maso a výživný salát

Za horkých letních dní máme většinou chuť spíše na odlehčené pokrmy, po kterých nám nebude těžko. Z jídelníčku tak zmizí smažená jídla i česká klasika. Když ale místo toho na oběd zvolíte zeleninový salát, máte za chvilku hlad. Co s tím? Nebojte se do salátu přidat maso, se zeleninou si výborně rozumí zejména kuřecí. Při jeho výběru je ale nutné se soustředit na kvalitu, která se odráží především na struktuře a chuti masa samotného. Salát také nutně neznamená pouze nakrájenou zeleninu, prozradíme vám pár tipů, jak ho udělat výživnější, ale zároveň pořád lehce stravitelný.

číst dále ...

Ty nejlepší recepty na zpracování švestek

Malá švestková kuchařka – TOP recepty z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz. Vybrali jsme pro vás nejoblíbenější, prověřené recepty našich čtenářů na zpracování a využití čerstvých švestek v kuchyni.

číst dále ...

Apfelkiechl a štrúdl aneb Když přichází jablečný čas

Jablko patří mezi nejoblíbenější a nejprodávanější ovoce u nás, a v některých končinách už nastává jeho sklizeň. V českých kuchyních se velmi často objevují recepty spojené právě s jablky. Ať už je to štrúdl, salát s karamelizovanými jablky nebo třeba jablečný ocet. Zatímco u nás se sklidí zhruba 230 000 tun jablek ročně, v Jižním Tyrolsku je tomu přes jeden 1 000 000 tun. Proto není divu, že každá farma Roter Hahn má své vlastní tradiční a rodinné recepty na zpracování jablek ve formě báječných domácích produktů nebo jako nějakou sladkou pochoutku.

číst dále ...

Éčka v uzeninách

Rádi si pochutnáte na klobáse nebo špekáčku? Dbejte při jejich výběru na kvalitě a ještě v obchodě si přečtěte, co obsahují. Často zde najdete dlouhou řadu tzv. éček, která ale ne vždy musí být špatná. Udělejte si v tom jasno s naším mini průvodcem.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy