REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krůtí prsa v jogurtu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené krůtí plátky, zapečené s brambory a jogurtovou směsí.


Ingredience:
600 gkrůtích prsou
600 gnových brambor
60 gmásla
mletý pepř
olej
sůl
Na jogurtovou směs:
400 gbílého jogurtu
100 gstrouhaného tvrdého sýra
1 lžícenasekané petrželky
2 ksstroužků česneku
sůl

Postup:

1. Nové brambory dobře omyjeme, uvaříme ve slupce v osolené vodě do poloměkka a očištěná krůtí prsa nakrájíme na plátky, zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka po obou stranách opečeme na rozehřátém oleji 2. Opečené plátky masa naskládáme do zapékací mísy vymazané částí másla
3. Bílý jogurt smícháme s nastrouhaným tvrdým sýrem, oloupanými utřenými stroužky česneku, nadrobno nasekanou petrželkou a podle chuti dochutíme solí
4. Připravenou jogurtovou směs nalijeme rovnoměrně na krůtí maso, na jogurt pak naskládáme přepůlené nové brambory, na ně poklademe tenké plátky másla a zapečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 20 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy