REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krůtí řízky po staročesku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na pánvi zprudka opečená krůtí prsa, podávaná se smetanou omáčkou s vložkou podušených hub.


Ingredience:
600 gkrůtích prsou
100 gžampionů
50 gmásla
20 ghladké mouky
1 dlsmetany ke šlehání
citronová šťáva
mletý pepř
voda
kopr
sůl

Postup:

1. Očištěná krůtí prsa rozkrojíme přes vlákna na 4 řízky, naklepeme, osolíme, opepříme a zlehka opečeme po obou stranách na části rozehřátého másla, podlijeme trochou vody a dusíme doměkka
2. Měkké řízky vyjmeme, šťávu zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve smetaně a za stálého míchání chvíli povaříme, popřípadě zředíme několika lžícemi vody
3. Pak přidáme očištěné, na plátky nakrájené, na zbylém másle podušené žampiony, na drobno nasekaný kopr, několik kapek citronové šťávy, sůl a promícháme
4. Nakonec vrátíme zpět řízky a vše ještě krátce podusíme.

Doporučení:

Podáváme s dušenou rýží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy