Na pánvi zprudka opečená krůtí prsa, podávaná se smetanou omáčkou s vložkou podušených hub.
Ingredience:
600 g | krůtích prsou |
100 g | žampionů |
50 g | másla |
20 g | hladké mouky |
1 dl | smetany ke šlehání |
citronová šťáva | |
mletý pepř | |
voda | |
kopr | |
sůl |
Postup:
1. Očištěná krůtí prsa rozkrojíme přes vlákna na 4 řízky, naklepeme, osolíme, opepříme a zlehka opečeme po obou stranách na části rozehřátého másla, podlijeme trochou vody a dusíme doměkka
2. Měkké řízky vyjmeme, šťávu zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve smetaně a za stálého míchání chvíli povaříme, popřípadě zředíme několika lžícemi vody
3. Pak přidáme očištěné, na plátky nakrájené, na zbylém másle podušené žampiony, na drobno nasekaný kopr, několik kapek citronové šťávy, sůl a promícháme
4. Nakonec vrátíme zpět řízky a vše ještě krátce podusíme.
Podáváme s dušenou rýží.