Krůtí řízky dušené na cibulovém základu s rajčatovým protlakem a dalšími ingrediencemi.
Ingredience:
600 g | krůtích prsou |
20 g | hladké mouky + na poprášení masa |
200 g | sterilovaného leča |
1 ks | cibule |
1 dl | smetany |
3 lžíce | oleje |
1 lžíce | rajčatového protlaku |
mleté papriky | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Očištěná krůtí prsa nakrájíme přes vlákna na 4 řízky, zlehka naklepeme, osolíme, poprášíme mletou paprikou i hladkou moukou a na rozehřátém oleji opečeme po obou stranách, vyjmeme je a dáme stranou
2. Pak na oleji orestujeme dozlatova oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli, vmícháme mletou papriku, po zpěnění zalijeme trochou vody, přidáme rajčatový protlak, vrátíme zpět maso a zvolna dusíme doměkka
3. Měkké maso vyndáme, do šťávy přidáme lečo, hladkou mouku rozmíchanou ve smetaně a za stálého míchání chvíli povaříme
4. Nakonec omáčku dochutíme solí, přidáme krůtí řízky a už jen prohřejeme.
Podáváme s dušenou rýží.