REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krůtí řízky po balkánsku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Krůtí řízky dušené na cibulovém základu s rajčatovým protlakem a dalšími ingrediencemi.


Ingredience:
600 gkrůtích prsou
20 ghladké mouky + na poprášení masa
200 gsterilovaného leča
1 kscibule
1 dlsmetany
3 lžíceoleje
1 lžícerajčatového protlaku
mleté papriky
voda
sůl

Postup:

1. Očištěná krůtí prsa nakrájíme přes vlákna na 4 řízky, zlehka naklepeme, osolíme, poprášíme mletou paprikou i hladkou moukou a na rozehřátém oleji opečeme po obou stranách, vyjmeme je a dáme stranou
2. Pak na oleji orestujeme dozlatova oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli, vmícháme mletou papriku, po zpěnění zalijeme trochou vody, přidáme rajčatový protlak, vrátíme zpět maso a zvolna dusíme doměkka
3. Měkké maso vyndáme, do šťávy přidáme lečo, hladkou mouku rozmíchanou ve smetaně a za stálého míchání chvíli povaříme
4. Nakonec omáčku dochutíme solí, přidáme krůtí řízky a už jen prohřejeme.

Doporučení:

Podáváme s dušenou rýží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy