REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krůtí rolky se šunkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky krůtího masa obložené šunkou, tvrdým sýrem, na nudličky nakrájenými broskvemi a avokádem, okořeněné, stočené do rolky a podušené doměkka, servírované přelité smetanovou omáčkou, ozdobené opečenými mandlovými lupínky.


Ingredience:
800 gkrůtích prsou
60 gmásla
50 g mandlových upínků
500 mldrůbežího vývaru
3 lžícesmetany ke šlehání
2 lžícehladké mouky
4 půlkykompotovaných broskví
8 kstenkých plátků tvrdého sýra
8 kstenkých plátků šunky
1 ksavokáda
mletý pepř
sůl
Na ozdobení:
2 lžícena kostičky nakrájeného avokáda
1 svazečekzelené petrželky

Postup:

1. Krůtí maso odblaníme, omyjeme, osušíme, nakrájíme na 8 stejně silných plátků, zlehka naklepeme, osolíme a opepříme
2. Z kompotovaných broskví slijeme nálev, nakrájíme na nudličky, avokádo rozpůlíme, lžičkou vyjmeme pecku, oloupeme a dužinu nakrájíme také na nudličky
3. Na každý kousek masa položíme plátek šunky i sýra, rozložíme na ně nudličky broskví i avokáda, dobře zavineme, zavážeme režnou nití a v kastrolku na rozehřátém másle za stálého obracení opečeme rolky dozlatova, potom je zalijeme polovinou vývaru a dusíme pod pokličkou doměkka
4. Měkké rolky vyjmeme, opatrně zbavíme nití, uložíme na teplé místo, vývar vyrestujeme do tuku, zaprášíme moukou, krátce osmažíme, zalijeme zbytkem vývaru, dobře prošleháme a za častého míchání šťávu povaříme 15 minut, nakonec šťávu stáhneme z ohně a vmícháme do ní smetanu
5. Mandlové lupínky opečeme na sucho v teflonové pánvi, rolky rozdělíme na talíře, posypeme lupínky, přelijeme smetanovou omáčkou a zdobíme snítkou petrželky.

Doporučení:

Vhodnou přílohou jsou těstovinové nudle smíchané na kostičky nakrájeným avokádem nebo různě upravené brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Cukrářské trendy 2020 podle Josefa Maršálka

Naše země zažije tento rok doslova a do písmene šok, co se cukrářské tvorby týče. Celý národ sleduje od 4. ledna soutěž Peče celá země. Prostřednictvím TV obrazovek, v hlavním vysílacím čase na ČT1 ji bude patřit deset víkendových sobot. Jedná se o osvědčený formát ze spojeného království, v originále The Great British Bakeoff. Dnes hraný ve 33 zemích celého světa. Všude tam, kde se objevil, způsobil převrat na poli domácího pečení a cukraření. Televize je skvělé médium a nás ve sladké tvorbě čeká to, co se za posledních 10 let stalo v gastronomii. Zákazník bude plošně edukován. Renesance.

číst dále ...

7 důvodů proč pít MatchaTea

MatchaTea je hitem poslední doby. I když tradičně byl tento zelený nápoj součástí zenových buddhistických obřadů v Japonsku, dnes jej pijí lidé po celé Evropě. Ptáte se proč? Dáme vám hned 7 odpovědí.

číst dále ...

Víte, čím si sladíte život? Vyznejte se v cukrech a sladidlech

Mnoho z nás miluje sladké a „oslazuje si život“ s různými dobrotami. Cukry a sladidla nás lákají v mnoha svých podobách. Pokud patříte mezi sladkomilce a rádi byste se více dozvěděli, čímpak si život oslazujete, následující řádky vám pomohou lépe se v cukrech a sladidlech vyznat.

číst dále ...

Nemůžete se dočkat letní grilovačky? Buďte trendy a rozpalte to už teď

Lidé se u ohně scházeli odjakživa. Již v pravěku ženy hlídaly plápolající oheň, aby nevyhasl, dokud se muži nevrátili z lovu s pořádným úlovkem. Svou symboliku měl i v tzv. temném středověku, když se pálil oheň v den, kdy se na kopcích scházely čarodějnice s ďáblem, aby společně domluvili, jak škodit lidem. Dnes se u ohně setkáváme za účelem stmelování – ať už s kytarou, nebo špekáčkem, častěji pak u grilu s vyhlídkou na příjemnou zábavu a skvělé jídlo.

číst dále ...

Kapary, delikatesa, která obohatí salát, tapas nebo pomazánku

Kapary, zelené cosi, s nímž si mnoho lidí neví rady. Co to je? A kam se hodí? Kapary jsou nerozvinutá poupata kapary trnité, která roste nejčastěji ve Středomoří, ale také v Asii. Jedná se o keř, který roste v puklinách skal nebo zídek, a proto bývá mnohdy považován za plevel. Ale chyba lávky, kapary jsou vynikající přísada do nejrůznějších pokrmů.

číst dále ...

5 tipů jak dietně připravit kuřecí maso

Hledáte vhodné, chutné a přesto dietní způsoby na přípravu kuřecího masa? Vyzkoušejte osvědčených 5 tipů na jeho úpravu od Drůbežářského závodu Klatovy. „Fit vaření“ nemusí být jen o dušení masa, stačí se vyhnout zbytečnému tuku a oleji a máte vyhráno! Záleží především na dochucení a hře s kořením a bylinkami, to vše můžete sami ovlivnit!

číst dále ...

MatchaTea: Valentýnské recepty

Den svatého Valentýna je v Česku poměrně oblíbeným svátkem, a tak se okolo 14. února všechno kolem barví do růžových a červených odstínů. Už vás tyhle barvy nebaví? Zkuste na to letos jít jinak a vsaďte na zelenou s MatchaTea!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy