REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krůtí svíčková s brusinkami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Slaninou prošpikovaná kuřecí prsa, opečená na oleji spolu s kostičkami zeleniny, podušená, servírovaná nakrájená na plátky, s propasírovanou omáčkou zjemněnou smetanou.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
800 gkrůtích prsou
80 gslaniny
40 ghladké mouky
40 gmásla
200 mlsmetany
3 lžíceoleje
2 lžíceocta
1 lžíceplnotučné hořčice
7 kskuliček černého pepře
5 kskuliček nového koření
2 ksbobkové listy
2 ksmrkve
1 ksvelké cibule
1 kspetržele
1/2 ksmenšího celeru
mletý černý pepř
voda
sůl
Na ozdobu:
plátky citrónu
brusinky

Postup:

1. Očištěná, kuchyňsky připravená krůtí prsa prošpikujeme špalíčky slaniny, maso osolíme a okořeníme mletým černým pepřem
2. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, zeleninu očistíme a nastrouháme nahrubo, nebo ji pokrájíme na nudličky
3. V hrnci na rozehřátém oleji krůtí maso ze všech stran zprudka opečeme, vyjmeme ho a odložíme stranou
4. Ve výpeku orestujeme pokrájenou kořenovou zeleninu a cibuli, když začne zlátnout, vmícháme do ní hořčici a zastříkneme ji octem, vše osolíme, zalijeme vodou a přivedeme k varu
5. Do hrnce vrátíme maso a přidáme koření, krůtí prsa přiklopíme a na mírném ohni dusíme přibližně 50 minut
6. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, když je maso měkké, vyjmeme ho z hrnce, nakrájíme na plátky a uchováme v teple, základ zahustíme jíškou, podle potřeby rozředíme, necháme asi 15 minut povařit
7. Nakonec omáčku propasírujeme přes sítko a zjemníme smetanou, dle potřeby ji ještě dochutíme kořením
8. Jednotlivé porce masa servírujeme přelité omáčkou, zdobíme kolečkem citrónu a brusinkami, podáváme nejlépe s houskovým knedlíkem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy