Nudličky krůtích prs marinované, pak orestované, nakonec chvíli povařené v omáčce spolu s kousky jablek a dalšími ingrediencemi.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
600 g | krůtích prsíček |
250 ml | smetany 30 % tuku |
2 ks | stroužky rozdrceného česneku |
1 ks | velké jablko |
1 ks | velká cibule |
1 hrst | koriandrové natě |
2 lžíce | bílého jogurtu |
1 lžíce | nastrouhaného zázvoru |
1 lžíce | černého sezamu |
2+2 lžíce | ghí (přepuštěné máslo) |
2+2 lžičky | kurkumy |
pepř | |
sůl |
Postup:
- Maso nakrájíme na nudličky a smícháme se 2 lžičkami kurkumy, přimícháme jogurt a necháme 20 minut marinovat, osolíme teprve před tepelnou úpravou. jinak by vypustilo šťávu
- Na nepřilnavé pánvi dobře rozehřejeme 2 lžíce ghí a zprudka marinované maso orestujeme tak, aby se po stranách zatáhlo, uvnitř musí zůstat krvavé, vyjměte a dejte stranou
- Na stejné pánvi, na středním plamenu, rozehřejeme 2 lžíce ghí, vložíme na nudličky nakrájenou cibuli a restujeme cca 5 minut do „sklovata“, přidáme na nudličky nakrájená jablka a restujeme dalších 5 minut, poté vložíme česnek a zázvor, pozvolna restujeme cca 1 minutu
- Zalijeme smetanou, přidáme 2 lžičky kurkumy, zamícháme a dusíme cca 5 minut
- Vrátíme do omáčky orestované maso, necháme 2-4 minuty prohřát, vypneme oheň a necháme několik minut odpočinout
- Dochutíme solí a pepřem
- Na talířích ozdobíme koriandrovou natí a posypeme černým sezamem.
Podáváme s rýží.