REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krůtí prsa s pestrou zeleninou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Příprava pokrmů ve woku. Na nudličky nakrájená, marinovaná krůtí prsa, orestovaná spolu s dalšími ingrediencemi, podušená ve vývaru doměkka.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
500 gkrůtích prsou nakrájených na filety
200 gbrokolice
190 gkukuřičných klásků (sterilovaná zelenina)
150 gřapíkatého celeru
100 gnaklíčených sójových bobů
100 goříšků (kešu)
50 grýžových nudlí
25 gsušených čínských hub
3 lžíceoleje
1/4 linstantního vývaru
2 ksmrkve
1 kspaprikového lusku
čínského koření v prášku
sójová omáčka
sůl
Na marinádu:
3 lžícesójové omáčky
2 lžícesherry
1 ksstroužek česneku
šťáva z 1 ks citrónu
čerstvý zázvor
špetka cukru

Postup:

1. Připravíme si marinádu; oloupaný zázvor a česnek nadrobno nakrájíme a smícháme se sójovou omáčkou, cukrem, citrónovou šťávou a 2 lžícemi sherry
2. Omyté, osušené filety z krůtích prsou nakrájené na nudličky zalijeme marinádou a nejméně 60 minut marinujeme
3. Kukuřici a sójové boby dáme do sítka okapat, houby přelijeme vařící vodou a necháme nabobtnat
4. Omytá celer, mrkve a papriku nakrájíme na kousky, omytou brokolici rozdělíme na menší růžičky
5. Nudle nalámeme a podle návodu na obalu uvaříme, většinou stačí je spařit 2-3 minuty v horké vodě
6. Ve woku nebo jiné velké a hluboké pánvi rozpálíme olej, orestuejeme marinované nudličky masa, slijeme houby a spolu se zeleninou i oříšky přidáme k masu, za stálého míchání vše důkladně opečeme
7. Přilijeme vývar, přidáme rýžové nudle, vše povaříme doměkka, nakonec pokrm ochutíme sójovou omáčkou, kořením, dle chuti osolíme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Zajímavé recepty a tipy z krůtího masa

Když se řekne „grilování“, téměř všichni si okamžitě vybaví kuřecí prsa nebo marinovanou vepřovou krkovici. Krůtí maso je bohužel trochu upozaděné. A to je veliká škoda. Právě tento druh drůbežího masa je pro grilování skutečně výbornou volbou. Krůtí maso nabízí nepřeberné množství úpravy na grilu.

číst dále ...

Jak na domácí přípravu kávy

Milovníci dobré kávy nejsou odkázáni jenom na návštěvu kavárny. Dobrou kávu si můžete připravit dokonce i doma. Stačí si vybrat dobrý kávovar. Jak zvolit ten správný? Na samém počátku je vhodné si položit některé základní otázky. Zejména si tak promyslete, jak často budete svůj kávovar využívat….

číst dále ...

Kozí jogurty Bon Lait: Poznejte tu pravou chuť Francie

Ne nadarmo jsou výrobky z kozího mléka považovány za jedny z nejlepších a nejzdravějších. Není divu, kozí mléko totiž působí pozitivně nejen na nervovou soustavu, ale i na imunitní systém, pokožku a celý trávící trakt. Má se za to, že kozí mléko dokonce funguje jako prevence nádorových onemocnění.

číst dále ...

Mladé maso překvapí a zpestří jarní menu

Chystáte se se sílícím sluncem pustit do vaší kuchyně i nové recepty? Pokud ano, máme pro vás tip. Upečte si kromě tradičního jarního kuřátka i pečínku z mladého masa. Jeho sezóna začíná začátkem května a ekofarmy tak nabídnou bohatý výběr čerstvého jehněčího, kůzlečího nebo telecího masa. Ale pamatujte, to, co udělá v jarní kuchyni z obyčejného obědu výjimečný zážitek, není speciální recept, ale kvalitní potraviny pocházející z produkce ekologického zemědělství.

číst dále ...

Překvapte maminku vlastnoručně vyrobenou dobrotou

Druhá květnová neděle bude tradičně patřit všem maminkám. Chcete-li tu svou opravdu potěšit, zapomeňte letos na kupované dárky a obdarujte ji lahůdkou vlastní výroby. Inspiraci najdete v receptech od České veganské společnosti, díky kterým budete na Den matek myslet navíc také na matičku Zemi. Ať už vsadíte na lívance do postele, veganský tvarohový dort či svěží jahodový koláč, určitě si společně skvěle pochutnáte.

číst dále ...

Ta nejlepší zmrzlina je domácí

Teplé dny se blíží a my pomalu odlehčujeme nejen šatník, ale i jídelníček. Pokud máte chuť na něco sladkého a přitom osvěžujícího, vyzkoušejte domácí zmrzlinu. Receptů už existuje nespočet a pokud si troufáte i na vlastní experimentovaní, kreativitě se meze nekladou. V pohodlí a bezpečí domova vám tím správným „sparring partnerem“ bude výrobník zmrzliny The Smart Scoop BCI600 od prémiové značky Sage.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy