REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krůtí prsa s ananasovou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené plátky krůtích prsou servírované s kari rýží, podlité ananasovou omáčkou.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
600 gkrůtích prsou
300 gčerstvého ananasu
200 grýže
2 lžícesmetany
2 lžíceoleje
1 lžícemásla
1 lžičkakari
300 mlvody
bílý pepř
špetka muškátového květu
několik snítek bazalky na ozdobu
salát na ozdobu
voda na zastříknutí výpeku
sůl

Postup:

1. Krůtí prsa nakrájíme na plátky, jemně je naklepeme, osolíme, okořeníme pepřem a necháme chvíli odležet
2. Ananas nakrájíme na menší kousky
3. Rýži dobře vypereme a necháme okapat
4. V hrnci rozehřejeme máslo a orestujeme na něm kari, přidáme rýži, krátce osmahneme, přilijeme asi 300 ml vody, osolíme, přivedeme k varu, plamen ztlumíme a rýži udusíme doměkka
5. Plátky masa opečeme na rozehřátém oleji po obou stranách, hotové vyndáme z pánve a uchováme v teple
6. Do výpeku přidáme ananas, krátce podusíme, zastříkneme vodou, přidáme smetanu a zamícháme
7. Do pánve k ananasu vrátíme opečené maso, krátce prohřejeme
8. Na talíře rozdělíme kari rýži, přidáme plátky masa a zalijeme omáčkou s ananasem, zdobíme lístky salátu a čerstvou bazalkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy