Opečené plátky krůtích prsou servírované s kari rýží, podlité ananasovou omáčkou.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
600 g | krůtích prsou |
300 g | čerstvého ananasu |
200 g | rýže |
2 lžíce | smetany |
2 lžíce | oleje |
1 lžíce | másla |
1 lžička | kari |
300 ml | vody |
bílý pepř | |
špetka muškátového květu | |
několik snítek bazalky na ozdobu | |
salát na ozdobu | |
voda na zastříknutí výpeku | |
sůl |
Postup:
1. Krůtí prsa nakrájíme na plátky, jemně je naklepeme, osolíme, okořeníme pepřem a necháme chvíli odležet
2. Ananas nakrájíme na menší kousky
3. Rýži dobře vypereme a necháme okapat
4. V hrnci rozehřejeme máslo a orestujeme na něm kari, přidáme rýži, krátce osmahneme, přilijeme asi 300 ml vody, osolíme, přivedeme k varu, plamen ztlumíme a rýži udusíme doměkka
5. Plátky masa opečeme na rozehřátém oleji po obou stranách, hotové vyndáme z pánve a uchováme v teple
6. Do výpeku přidáme ananas, krátce podusíme, zastříkneme vodou, přidáme smetanu a zamícháme
7. Do pánve k ananasu vrátíme opečené maso, krátce prohřejeme
8. Na talíře rozdělíme kari rýži, přidáme plátky masa a zalijeme omáčkou s ananasem, zdobíme lístky salátu a čerstvou bazalkou.