REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krůtí prsa s lokšemi a borůvkami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Krůtí stehna prošpikovaná anglickou slaninou, podušená v roládě, podávaná s bramborovými lokšemi a borůvkovou omáčkou z výpeku.


Ingredience:
Rozpis pro 4 osoby:
2 kskrůtí stehna
2 ksoloupané cibule
100 gborůvkového kompotu (čerstvých borůvek)
200 ganglické slaniny
100 mlvývaru
2 lžíceoleje
1 lžícehladké mouky
mletý černý pepř
sůl
Na lokše:
1500 gve slupce uvařených brambor
500 ghladké mouky
2 lžícemásla
3 ksvajec
sůl

Postup:

1. Krůtí stehna vykostíme a prošpikujeme anglickou slaninou nakrájenou na hranolky (je dobré nechat kousky slaniny zamrazit)
2. Maso zabalíme do rolády a převážeme provázkem
3. Na rozpáleném oleji orestujeme na jemno nakrájenou cibuli, přidáme maso a ze všech stran je opečeme
4. Potom podlijeme trochou vývaru, osolíme, opepříme, přiklopíme a dusíme doměkka
5. Měkké maso vyjmeme a uchováme v teple
6. Výpek zaprášíme moukou, krátce orestujeme, zalijeme zbytkem vývaru, přidáme borůvky, rozmícháme a povaříme
7. Maso vrátíme zpět do borůvkové omáčky a prohřejeme.

Příprava lokší:
1. Uvařené brambory po vychladnutí oloupeme, nastrouháme na jemno, přidáme vejce, sůl, mouku a zpracujeme v hladké těsto
2. Těsto zformujeme do tvaru válce a rozkrájíme na stejně velké kousky, které rozválíme na tenké placky a opečeme po obou stranách nasucho na teflonové pánvi
3. Teplé lokše potřeme rozpuštěným máslem a podáváme je k masu a borůvkové omáčce.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy