Krůtí stehna prošpikovaná anglickou slaninou, podušená v roládě, podávaná s bramborovými lokšemi a borůvkovou omáčkou z výpeku.
Ingredience:
Rozpis pro 4 osoby: | |
2 ks | krůtí stehna |
2 ks | oloupané cibule |
100 g | borůvkového kompotu (čerstvých borůvek) |
200 g | anglické slaniny |
100 ml | vývaru |
2 lžíce | oleje |
1 lžíce | hladké mouky |
mletý černý pepř | |
sůl | |
Na lokše: | |
1500 g | ve slupce uvařených brambor |
500 g | hladké mouky |
2 lžíce | másla |
3 ks | vajec |
sůl |
Postup:
1. Krůtí stehna vykostíme a prošpikujeme anglickou slaninou nakrájenou na hranolky (je dobré nechat kousky slaniny zamrazit)
2. Maso zabalíme do rolády a převážeme provázkem
3. Na rozpáleném oleji orestujeme na jemno nakrájenou cibuli, přidáme maso a ze všech stran je opečeme
4. Potom podlijeme trochou vývaru, osolíme, opepříme, přiklopíme a dusíme doměkka
5. Měkké maso vyjmeme a uchováme v teple
6. Výpek zaprášíme moukou, krátce orestujeme, zalijeme zbytkem vývaru, přidáme borůvky, rozmícháme a povaříme
7. Maso vrátíme zpět do borůvkové omáčky a prohřejeme.
Příprava lokší:
1. Uvařené brambory po vychladnutí oloupeme, nastrouháme na jemno, přidáme vejce, sůl, mouku a zpracujeme v hladké těsto
2. Těsto zformujeme do tvaru válce a rozkrájíme na stejně velké kousky, které rozválíme na tenké placky a opečeme po obou stranách nasucho na teflonové pánvi
3. Teplé lokše potřeme rozpuštěným máslem a podáváme je k masu a borůvkové omáčce.