Plátky z krůtího prsa nadité tvarůžkovou směsí, upečené v troubě doměkka, nakonec zalité sladkou smetanou 33 %, servírované s uvařenými a pak zapečenými brambory.
Ingredience:
1 kg | krůtích prsou |
1 balíček | zralých oloumouckých tvarůžků |
1 středně velká | paštiková konzerva (Májka) |
1 balení | smetany 33 % |
1 lžička | plnotučné hořčice |
4 ks | stroužky česneku |
sušené provensálské bylinky | |
olivový olej | |
voda | |
sůl | |
Na brambory: | |
800 g | brambor |
mletý nebo drcený kmín | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Nejprve si připravíme brambory, uvaříme je ve slupce v mírně osolené vodě doměkka, vychladlé nakrájíme na plátky
2. Krůtí prso naporcujeme na 4 plátky silné asi 4 cm, každý plátek uprostřed prořízneme, vytvoříme tak kapsu
3. Připravíme si směs; syrečky rozmačkáme vidličkou a promícháme s paštikou a stroužky česneku utřenými se solí, směs dochutíme provensálskými bylinkami, pepřem a hořčicí
4. Kapsy v mase vyplníme tvarůžkovou směsí, zajistíme párátky, špejlemi nebo grilovacími jehlami
5. Připravené nadité plátky krůtího masa rozložíme do pekáčku vymazaného olivovým olejem
6. Maso i z vrchu pokapeme olivovým olejem, mírně podlijeme vlažnou vodou, zaklopíme a v troubě vyhřáté na 200 °C pečeme, každých 15 minut maso zkontrolujeme a potíráme šťávou z výpeku
7. V této fázi přípravy masa vymažeme plech olivovým olejem, vyskládáme do něho uvařené a kolečka nakrájené brambory, pokapeme je olivovým olejem, posypeme solí, pepřem a mletým kmínem, plech strčíme k masu do trouby
8. Jakmile bude maso téměř hotové, zalijeme ho sladkou smetanou a zapečeme nezaklopené, zase občas maso potřeme šťávou nastavenou smetanou, nezapomeneme zkontrolovat a případně vytáhnout dozlatova upečené brambory
9. Hotové krůtí plátky nadité tvarůžkovou směsí servírujeme s opečenými brambory.