REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krůtí plátky nadité tvarůžkovou směsí, upečené v troubě zalité smetanou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky z krůtího prsa nadité tvarůžkovou směsí, upečené v troubě doměkka, nakonec zalité sladkou smetanou 33 %, servírované s uvařenými a pak zapečenými brambory.


Ingredience:
1 kgkrůtích prsou
1 balíčekzralých oloumouckých tvarůžků
1 středně velkápaštiková konzerva (Májka)
1 balenísmetany 33 %
1 lžičkaplnotučné hořčice
4 ksstroužky česneku
sušené provensálské bylinky
olivový olej
voda
sůl
Na brambory:
800 gbrambor
mletý nebo drcený kmín
voda
sůl

Postup:

1. Nejprve si připravíme brambory, uvaříme je ve slupce v mírně osolené vodě doměkka, vychladlé nakrájíme na plátky
2. Krůtí prso naporcujeme na 4 plátky silné asi 4 cm, každý plátek uprostřed prořízneme, vytvoříme tak kapsu
3. Připravíme si směs; syrečky rozmačkáme vidličkou a promícháme s paštikou a stroužky česneku utřenými se solí, směs dochutíme provensálskými bylinkami, pepřem a hořčicí
4. Kapsy v mase vyplníme tvarůžkovou směsí, zajistíme párátky, špejlemi nebo grilovacími jehlami
5. Připravené nadité plátky krůtího masa rozložíme do pekáčku vymazaného olivovým olejem
6. Maso i z vrchu pokapeme olivovým olejem, mírně podlijeme vlažnou vodou, zaklopíme a v troubě vyhřáté na 200 °C pečeme, každých 15 minut maso zkontrolujeme a potíráme šťávou z výpeku
7. V této fázi přípravy masa vymažeme plech olivovým olejem, vyskládáme do něho uvařené a kolečka nakrájené brambory, pokapeme je olivovým olejem, posypeme solí, pepřem a mletým kmínem, plech strčíme k masu do trouby
8. Jakmile bude maso téměř hotové, zalijeme ho sladkou smetanou a zapečeme nezaklopené, zase občas maso potřeme šťávou nastavenou smetanou, nezapomeneme zkontrolovat a případně vytáhnout dozlatova upečené brambory
9. Hotové krůtí plátky nadité tvarůžkovou směsí servírujeme s opečenými brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Tradiční české vánoční recepty na sladké pečivo, moučníky a dezerty, TOP výběr těch nejlepších receptů

Výběr známých, ale i méně známých, tradičních českých vánočních receptů na sladké pečivo, moučníky a dezerty z receptářů našich babiček a prababiček. TOP výběr těch nejoblíbenějších receptů z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz najdete pěkně na jednom místě, stačí kliknout na nadpis nebo fotku v tomto příspěvku! Přejeme vám velkou pohodu strávenou ve vašich provoněných kuchyních při přípravě úžasných voňavých vánočních dobrot třeba právě podle našich vyzkoušených receptů.

číst dále ...

Připravte si se svými dětmi a projektem Naskoč na mléčnou vlnu zajímavé vánoční cukroví

Vánoce jsou za dveřmi a ve většině domácností už pomalu ale jistě voní vánoční cukroví. Období, které děti zbožňují. Projekt „Naskoč na mléčnou vlnu“ vám přináší tipy na cukroví, které můžete spolu se svými dětmi připravit.

číst dále ...

Horké alkoholické (nejen) vánoční nápoje

Výběr 22 nejlepších receptů na horké zimní alkoholické nápoje na jednom místě! Horké zimní nápoje kombinované s něčím ostřejším patří odedávna do receptáře všech šikovných hospodyněk. Dokáží totiž zahřát nejen na těle, ale také na duši. Máme tu pro vás TOP výběr těch nejlepších receptů z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz na horké drinky připravené, nebo jen nastavené, právě kapkou něčeho ostřejšího. Nejen, že zahřejí, ale dokáží také provonět celý dům a vytvořit tak skvělou zimní domácí pohodu.

číst dále ...

Soutěž Svačina roku s Rio Mare vyhrála kuchařka z Havířova

Praha, 5. prosince 2019 – Vítězkou 7. ročníku celostátní gastronomické soutěže Svačina roku s Rio Mare se stala Natálie Svobodová z Hotelové školy a Obchodní akademie Havířov. Za první místo si mladá kuchařka odnesla cenu v hodnotě 7 000 Kč. Ve velkém finále se 4. prosince v gastronomickém studiu Chefparade+ proti sobě postavilo 15 nejlepších mladých kuchařů z celé České republiky, kteří soutěžili o ceny v hodnotě 45 000 Kč. Budoucí kuchaři měli za úkol připravit moderní a zdravou svačinu. Hlavní surovinou pro případu soutěžních receptů byly rybí produkty značky Rio Mare.

číst dále ...

Prosinec provoněný tradičním pečením

Podzim rychle utekl a je tu zima. Jste připraveni na prosinec, pravděpodobně nejoblíbenější měsíc všech dětí? Nechte se inspirovat a připravte svým nejbližším pohádkové dezerty inspirované adventními svátky.

číst dále ...

Originální jogurtové vánoční cukroví

Linecké, vanilkové rohlíčky, vosí hnízda… To je česká vánoční klasika, která nikdy nezklame. Napadlo vás ale, že byste přidali do vánočního cukroví také jogurt? Vyzkoušejte, stojí to za to! Dva rychlé a jednoduché recepty pro vás nachystala česká mlékárna Hollandia ve spolupráci s juniorskou sekcí Asociace kuchařů a cukrářů ČR.

číst dále ...

Veselé a voňavé – dva tipy na horké vánoční nápoje

Provoňte si vánoční svátky tradiční skořicovou a medovou vůní. Připravte si horké drinky s nejprodávanější americkou whiskey Jack Daniel’s a užijte si kouzlo Vánoc i oslavy Silvestra stylově.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy