REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krůtí plátky nadité tvarůžkovou směsí, upečené v troubě zalité smetanou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky z krůtího prsa nadité tvarůžkovou směsí, upečené v troubě doměkka, nakonec zalité sladkou smetanou 33 %, servírované s uvařenými a pak zapečenými brambory.


Ingredience:
1 kgkrůtích prsou
1 balíčekzralých oloumouckých tvarůžků
1 středně velkápaštiková konzerva (Májka)
1 balenísmetany 33 %
1 lžičkaplnotučné hořčice
4 ksstroužky česneku
sušené provensálské bylinky
olivový olej
voda
sůl
Na brambory:
800 gbrambor
mletý nebo drcený kmín
voda
sůl

Postup:

1. Nejprve si připravíme brambory, uvaříme je ve slupce v mírně osolené vodě doměkka, vychladlé nakrájíme na plátky
2. Krůtí prso naporcujeme na 4 plátky silné asi 4 cm, každý plátek uprostřed prořízneme, vytvoříme tak kapsu
3. Připravíme si směs; syrečky rozmačkáme vidličkou a promícháme s paštikou a stroužky česneku utřenými se solí, směs dochutíme provensálskými bylinkami, pepřem a hořčicí
4. Kapsy v mase vyplníme tvarůžkovou směsí, zajistíme párátky, špejlemi nebo grilovacími jehlami
5. Připravené nadité plátky krůtího masa rozložíme do pekáčku vymazaného olivovým olejem
6. Maso i z vrchu pokapeme olivovým olejem, mírně podlijeme vlažnou vodou, zaklopíme a v troubě vyhřáté na 200 °C pečeme, každých 15 minut maso zkontrolujeme a potíráme šťávou z výpeku
7. V této fázi přípravy masa vymažeme plech olivovým olejem, vyskládáme do něho uvařené a kolečka nakrájené brambory, pokapeme je olivovým olejem, posypeme solí, pepřem a mletým kmínem, plech strčíme k masu do trouby
8. Jakmile bude maso téměř hotové, zalijeme ho sladkou smetanou a zapečeme nezaklopené, zase občas maso potřeme šťávou nastavenou smetanou, nezapomeneme zkontrolovat a případně vytáhnout dozlatova upečené brambory
9. Hotové krůtí plátky nadité tvarůžkovou směsí servírujeme s opečenými brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Není rýže, jako rýže. Jak to s jejími druhy vlastně je?

Jasmínová, basmati, parboiled, natural, tříbarevná, arborio – a takto bychom mohli pokračovat takřka do nekonečna. K dostání je opravdu široký výběr různých druhů rýže a spolu s tím vyvstává jedna důležitá otázka. V čem se jednotlivé druhy vlastně liší?

číst dále ...

Kapusta, polníček a řeřicha. Pusťte jaro do své kuchyně

Kvetoucí stromy a zpívající ptáci nám dávají jasně najevo, že je jaro už konečně tady. Kromě sluníčka a probouzející se přírody už také vykukuje první zelenina. Je tak nejvyšší čas dát sbohem vydatným a hutným pokrmům a otevřít se lehčím variantám. Mladá jarní zelenina vesměs nevyžaduje žádné složité úpravy a její chuť vynikne i krátkým varem. Báječná je však i zasyrova. Představíme vám 3 druhy zeleniny, které by neměly chybět v žádném jarním salátu.

číst dále ...

Maso a grilování: Kam pro ten nejlepší kus?

Rib eye, striploin, rump, flank, hanger – steakových partií masa existuje několik, a ne každý se hodí na vše. Kritérií, podle kterých vybírat, je nepřeberné množství. Pokud si budete chtít při prvních jarních grilovačkách připravit lahodný steak, měli byste zvolit opravdu pěkně vyzrálý kus masa. Nezapomínejte, že s čím kvalitnějšími ingrediencemi pracujete, o to lepší bude výsledek.

číst dále ...

Ořechové krémy jako součást zdravého jídelníčku: Jak poznat ten kvalitní?

Když se řekne oříškový krém, spousta z nás si s ním spojuje mlsání, a proto se mylně domníváme, že bychom se mu měli spíše vyhýbat. Přitom pokud si vyberete kvalitní ořechové máslo a dáte si pozor na množství, přinese vám i řadu benefitů.

číst dále ...

Přivítejte jaro skleničkou květinového vína

Možná jste již zaexperimentovali s víny z jiného ovoce než z hroznů, ale co vína z květin? Nejen na českém trhu působí stále jako jeden z nejčerstvějších přírůstků, přitom jejich historie není o nic kratší než u tradičního vína. Za ochutnání rozhodně stojí. Ostatně s přicházejícím jarním obdobím je právě láhev dobře vychlazeného květinového vína tou, po které sáhnete, pokud chcete dny plné slunce a pučících stromů pořádně přivítat.

číst dále ...

Lahodný kozí sýr, jak ho neznáte. Připravte si lehký jarní oběd, který vás zasytí

Teplejší počasí si žádá odlehčené pokrmy. Pokud patříte k těm, které salát nezasytí, zkuste si ho trošku vylepšit a doplnit o kvalitní kozí sýr. Dodá jídlům nezvyklé lahodnou příchuť, a navíc ho ocení i ti, kteří si třeba kravskou verzi dopřát nemohou. Rozhodně se nehodí jen do salátů, vynikající je také na grilu.

číst dále ...

Svátky jara jinak aneb chutné velikonoční recepty nejen pro vegany

Svátky jara už jsou téměř za dveřmi a vy pomalu začínáte přemýšlet nad tím, čím letos ozvláštníte sváteční tabuli? Nebojte se experimentovat, zatímco na Vánoce bývá menu zpravidla téměř neměnné, Velikonoce dávají mnohem větší prostor vyzkoušet něco nového. Potřebnou inspiraci najdete v receptech na chutné velikonoční menu od České veganské společnosti, které milé překvapí i zapřisáhlé masožravce.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy