REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krůtí perkelt s nočky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Maďarský perkelt je vlastně náš guláš obohacený o zeleninu. Maso by také nemělo tak plavat v omáčce, jako u našeho českého guláše. Jde o velice pikantní pokrm!


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
500-600 gkrůtích stehen (bez kostí a kůže)
4 ksvětší rajčata
2 ksvětší cibule
2 ksmasité barevné papriky
2 lžícerostlinného oleje
1 lžícesladké maďarské papriky
1 lžičkapálivé maďarské papriky
500 mldrůbežího vývaru
pepř
sůl
Na noky:
1 hrnek (250 ml)polohrubé mouky
cca 1/4 hrnkuvody
1 lžičkasoli
špetka strouhaného muškátového oříšku

Postup:
  1. Maso nakrájíme na větší kostky, rajčata na menší, cibuli nasekáme nadrobno, papriky zbavené jadřinců nakrájíme na proužky
  2. V pánvi na oleji zprudka orestujeme cibuli, jakmile začne zlátnout, přidáme kostky masa, ty necháme zatáhnout
  3. Nasypeme obě pariky, necháme zpěnit, přidáme zeleninu, zamícháme, osolíme, okořeníme pepřem, pak vše zalijeme vývarem
  4. Ztlumíme zdroj tepla, zaklopíme a dusíme 20-30 minut
  5. Nakonec perkelt dochutíme nasekanou chilli papričkou a podáváme s noky.

Příprava noků:

  1. Ze všech surovin na noky vymícháme polotuhé těstíčko, které necháme 1 hodinu odpočinout
  2. Nočky zavaříme ve vroucí, mírně osolené vodě, až vyplavou, tak je vytáhneme a necháme důkladně okapat.
Doporučení:

Někdo rád smetanovější omáčku, pak stačí perkelt zjemnit 200  ml smetany.

Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy