REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krůtí medailonky s tymiánem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Medailony z krůtího masa obalené v anglické slanině, opečené spolu s orestovanou zeleninou, žampiony a tymiánem.


Ingredience:
600 gkrůtích prsou
300 gžampionů
100 gtenkých plátků anglické slaniny
3 ksrajčat
3 kssnítky tymiánu
2 ksstroužků česneku
1 kscibule
mletý pepř
olej
sůl

Postup:

1. Očištěná krůtí prsa opláchneme, osušíme, nakrájíme na medailonky, osolíme, opepříme a každý medailonek zabalíme do plátku anglické slaniny
2. Rajčata spaříme ve vroucí vodě, pak prudce ochladíme studenou vodou, oloupeme, odstraníme jadérka a dužinu nakrájíme na kostičky
3. V pánvi na rozehřátém oleji medailonky opečeme, pak je vyndáme a uchováme v teple
4. Ve výpeku osmahneme oloupanou na osminky nakrájenou cibuli a oloupané na plátky nakrájené stroužky česneku, přidáme očištěné na čtvrtky nakrájené žampiony a vše krátce orestujeme
5. Opečené maso vrátíme zpět, přidáme rajčata, na jemno nasekaný tymián a vše ještě společně prohřejeme.

Doporučení:

Podáváme s bílým pečivem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy