REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krůtí medailonky s jablečným zelím

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Krůtí plátky masa zprudka orstované, servírované s podušeným zelím smíchaným s jablkem.


Ingredience:
Rozpis pro 4 osoby:
4 kskrůtích řízků
1,5 ksjablka
1 kscibule
400 gkysaného zelí
100 mljablečného vína
6 lžicoleje
2 lžícezakysané smetany
1 lžícecukru krupice
1 lžičkamleté sladké papriky
1/2 lžičkydrceného kmínu
mletý černý pepř
čerstvý tymián
sůl

Postup:

1. V hrnci rozehřejeme asi 2 lžíce oleje, vsypeme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli kterou krátce orestujeme
2. Kysané zelí překrájíme na menší kousky, přidáme k cibuli a společně ještě chvíli podusíme
3. Z jednoho omytého jablka odstraníme jádřince, dužinu nakrájíme na menší kostičky a přimícháme k zelí
4. Vše dochutíme jablečným vínem, solí, mletým pepřem, drceným kmínem a cukrem
5. Zelí celkově dusíme, na mírném ohni, asi 20 minut, nakonec vmícháme smetanu
6. Krůtí řízky naklepeme, ochutíme mletou paprikou, solí, pepřem a na zbylém rozpáleném oleji po obou stranách zprudka orestujeme (3 minuty na každé straně)
7. Hotové krůtí plátky rozdělíme na talíře a přidáme k nim podušené kysané zelí
8. Porce ozdobíme snítkou tymiánu a kouskem zbylého jablka nakrájeným na kostičky.

Doporučení:

– Příloha: Například brambory pečené v alobalu, přelité zakysanou smetanou a posypané pažitkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy