REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krůtí medailonky s jablečným zelím

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Krůtí plátky masa zprudka orstované, servírované s podušeným zelím smíchaným s jablkem.


Ingredience:
Rozpis pro 4 osoby:
4 kskrůtích řízků
1,5 ksjablka
1 kscibule
400 gkysaného zelí
100 mljablečného vína
6 lžicoleje
2 lžícezakysané smetany
1 lžícecukru krupice
1 lžičkamleté sladké papriky
1/2 lžičkydrceného kmínu
mletý černý pepř
čerstvý tymián
sůl

Postup:

1. V hrnci rozehřejeme asi 2 lžíce oleje, vsypeme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli kterou krátce orestujeme
2. Kysané zelí překrájíme na menší kousky, přidáme k cibuli a společně ještě chvíli podusíme
3. Z jednoho omytého jablka odstraníme jádřince, dužinu nakrájíme na menší kostičky a přimícháme k zelí
4. Vše dochutíme jablečným vínem, solí, mletým pepřem, drceným kmínem a cukrem
5. Zelí celkově dusíme, na mírném ohni, asi 20 minut, nakonec vmícháme smetanu
6. Krůtí řízky naklepeme, ochutíme mletou paprikou, solí, pepřem a na zbylém rozpáleném oleji po obou stranách zprudka orestujeme (3 minuty na každé straně)
7. Hotové krůtí plátky rozdělíme na talíře a přidáme k nim podušené kysané zelí
8. Porce ozdobíme snítkou tymiánu a kouskem zbylého jablka nakrájeným na kostičky.

Doporučení:

– Příloha: Například brambory pečené v alobalu, přelité zakysanou smetanou a posypané pažitkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Luštěniny jako salát nebo zdravá příloha

Luštěniny jsou zdravé a měli bychom je alespoň jedenkrát týdně zařazovat do našeho jídelníčku. Všichni to víme, ale jak to udělat, když máme hluboko v paměti zaryté známé hrachové kaše a čočkové polévky ze školních jídelen. Doba se mění a můžete měnit i váš jídelníček. Luštěniny totiž mohou být chutnou součástí moderní kuchyně.

číst dále ...

LOMO sušená vepřová pečeně

Sušená vepřová pečeně s kořením. Trochu práce a po pár dnech si pošmáknete! Video recept z YouTube z kanálu: Chatař

číst dále ...

Upgrade salátů od Roberta Chejna

Saláty si můžete připravit doma nebo zajet ochutnat do zámeckého hotelu Chateau Kotěra. V zámecké restauraci pod taktovkou Roberta Chejna mimo jiné nabízí různé chuťové zážitky v podobě sezónních specialit, francouzské, italské, provensálské a středozemní kuchyně.

číst dále ...

Italské sýry ručně vyráběné z českého mléka

Marco a Tiziania jsou Italové, kteří studovali v Česku a zalíbilo se jim tady natolik, že se rozhodli tu usadit. Po studiu začali pracovat a před čtyřmi lety si v Praze-Nuslích otevřeli Mozzarellart, místo, kde každodenně vznikají sýry té nejlahodnější chuti. Přímo v obchodě navíc můžete sledovat, jak mistr sýrař vyrábí tu nejčerstvější mozzarellu.

číst dále ...

Tipy sommeliera, jak poznat skvělé víno

Červené, bílé, sladké a kyselé. Přiznejme si to na rovinu, každému se občas stane, že se ocitne ve společnosti lidí, kteří rozvinou debatu o víně, a vás polije studený pot. Ne, nevíte, podle čeho poznáte chuť vína, ne, nevíte, jaké jídlo se k vínu hodí nejvíc. Požádali jsme proto sommeliera Davida Krále, ambasadora značky Víno Mikulov Sommelier Club, aby pro vás shrnul to nejzákladnější, co u vína dokáže poznat „obyčejný“ člověk.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy