Opečené krůtí maso podušené na cibulovém základě spolu se žampiony, podávané se sýrovou omáčkou.
Ingredience:
400 g | filetů z krůtích prsou |
250 g | žampionů |
200 g | sýra s bylinkovou příchutí (např. lučiny) |
30 g | tuku |
4 ks | šalotky |
1 lžíce | solamylu |
1 lžíce | citronové šťávy |
250 ml | instantního vývaru |
nasekaná petrželka | |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Očištěné krůtí maso nakrájíme na kousky a očištěné houby nakrájíme na tenké plátky
2. Na rozehřátém tuku necháme zesklovatět oloupané, na drobno nakrájené šalotky, přidáme nakrájené maso, krátce opečeme, přidáme houby, chvíli podusíme a pak vše vyjmeme z pánve a udržujeme teplé
3. Výpek na pánvi zředíme vývarem, pomalu v něm rozpustíme sýr, necháme vzkypět, potom zahustíme solamylem rozmíchaným ve studené vodě, mírně osolíme, přilijeme citronovou šťávu a podle chuti opepříme
4. Maso i houby dáme do omáčky, necháme chvíli odležet, posypeme na drobno nasekanou petrželkou a podáváme.
Servírujeme s rýží a hlávkovým salátem.