REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krůtí maso v sýrové omáčce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené krůtí maso podušené na cibulovém základě spolu se žampiony, podávané se sýrovou omáčkou.


Ingredience:
400 gfiletů z krůtích prsou
250 gžampionů
200 gsýra s bylinkovou příchutí (např. lučiny)
30 gtuku
4 ksšalotky
1 lžícesolamylu
1 lžícecitronové šťávy
250 mlinstantního vývaru
nasekaná petrželka
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Očištěné krůtí maso nakrájíme na kousky a očištěné houby nakrájíme na tenké plátky
2. Na rozehřátém tuku necháme zesklovatět oloupané, na drobno nakrájené šalotky, přidáme nakrájené maso, krátce opečeme, přidáme houby, chvíli podusíme a pak vše vyjmeme z pánve a udržujeme teplé
3. Výpek na pánvi zředíme vývarem, pomalu v něm rozpustíme sýr, necháme vzkypět, potom zahustíme solamylem rozmíchaným ve studené vodě, mírně osolíme, přilijeme citronovou šťávu a podle chuti opepříme
4. Maso i houby dáme do omáčky, necháme chvíli odležet, posypeme na drobno nasekanou petrželkou a podáváme.

Doporučení:

Servírujeme s rýží a hlávkovým salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy