Orestované nudličky krůtího masa spolu se okurkami a další zeleninou.
Ingredience:
750 g | salátových okurek |
500 g | krůtích prsou |
200 g | mrkve |
30 g | čerstvého zázvoru |
4 ks | stroužků česneku |
2 ks | červené cibule |
1 ks | červené papriky |
4 lžíce | sójové omáčky |
4 lžíce | oleje |
200 ml | vývaru |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Omyté okurky podélně rozkrojíme, lžičkou z nich opatrně vydlabeme semínka a nakrájíme na špalíčky
2. Očištěnou mrkev i papriku nakrájíme na nudličky, oloupané cibule na měsíčky, oloupaný zázvor nasekáme na drobno a oloupané stroužky česneku prolisujeme
3. Krůtí prsa očistíme, nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a orestujeme v pánvi na rozehřátém oleji, pak je vyjmeme a ve výpeku osmahneme zeleninu (kromě česneku a zázvoru)
4. Pak zeleninu přendáme do misky a v pánvi zpěníme zázvor s česnekem, přilijeme sójovou omáčku a vývar
5. Nakonec maso i zeleninu vrátíme do pánve, jen krátce podusíme, podle potřeby dochutíme solí, pepřem a odstavíme.