REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krůtí maso nebo játra v pikantní omáčce s kapary a hořčicí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Proužky krůtího masa nebo jater krátce orestované na cibuli s hrubozrnnou hořčicí, zjemněné smetanou a ochucené kapary a petrželkou.


Ingredience:
500 gkrůtího masa nebo krůtích jater pokrájených na nudličky
1 ksstředně velké cibule nakrájená na drobno
4 lžícemásla
3 lžícepetrželové nati
1 lžícehrubozrnné hořčice
3 lžičkykaparů
čerstvě mletý pepř
sůl

Postup:

1. Máslo rozpustíme, necháme lehce zezlátnout a přidáme cibulku
2. Když zesklovatí, přidáme maso/játra, která orestujeme – nemícháme
3. Po chvíli, když se maso zatáhne a začně světlat, je osolíme, opepříme a zamícháme
4. Asi za tři minutky přidáme hořčici a smetanu
5. Necháme krátce zredukovat, až omáčka trochu zhoustne, a pak přisypeme kapary
6. Po dvou minutách odstavíme a opatrně vmícháme jemně nasekanou petrželku
7. Podáváme s hranolky, americkými bramborami, ale nejlépe s domácími lokšemi.

Doporučení:

Množství hořčice a kaparů je spíše orientační, přizpůsobte je, prosím, své chuti.

Poznámka:

Autor textu i fotografie: Daniela Svobodová. Další recepty autorky najdete na jejich stránkách zde: Daniela ráda vaří …. a píše.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy