Marinované špalíky krůtího masa usmažené doměkka, servírované přelité omáčkou z pivní marinády a dalších ingrediencí.
Ingredience:
2 ks | krůtích prsou |
4-6 ks | feferonek |
100 g | slaniny |
1 lžíce | nasekaných bylinek (libeček, celerová i petrželová nať, pažitka, bazalka) |
olej na smažení | |
Na marinádu: | |
500 ml | světlého piva |
1 lžíce | citronové šťávy |
1/2 lžičky | mletého kmínu |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Očištěná, omytá a osušená krůtí prsa nakrájíme na větší špalíčky, které protáhneme proužky slaniny
2. Světlé pivo, citronovou šťávu, sůl, mletý pepř, mletý kmín promícháme a do připravené marinády naložíme maso alespoň na 4 hodiny
3. Marinované maso smažíme ze všech stran na rozehřátém oleji do změknutí
4. Pak maso vyjmeme, do šťávy přidáme očištěné, na drobno nakrájené feferonky, nasekané bylinky, přilijeme pivní marinádu a 10-15 minut vše povaříme
5. Nakonec vrátíme zpět maso a prohřejeme.
Podáváme s rýží nebo opečenými bramborami.