REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krůtí plněné řízky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Krůtí maso plněné křenem, celerem a šunkou, obalené v trojobalu, usmažené dozlatova.


Ingredience:
600 gkrůtích prsou
1 lžícekřenu
2 ksplátků šunky
1 ksmenšího celeru
máslo
olej na smažení
mletý pepř
sůl
Na obalení:
2 ksvajec
hladká mouka
strouhanka

Postup:

1. Očištěný celer nastrouhaný na hrubo podusíme na rozehřátém másle doměkka
2. Krůtí maso odblaníme, opláchneme, osušíme, nakrájíme na stejně velké plátky, zlehka naklepeme, osolíme a opepříme
3. Na jednu polovinu plátků rozložíme směs z podušeného celeru promíchaného s křenem a na nudličky nakrájené šunky, druhou polovinu plátků přeložíme přes náplň a zavinuté maso spíchneme párátkem
4. Pak obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance
5. Dáme do rozehřátého oleje a zvolna po obou stranách usmažíme dozlatova
6. Po dosmažení párátka vyndáme.

Doporučení:

Podáváme s vařenými bramorami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy