Krůtí maso plněné křenem, celerem a šunkou, obalené v trojobalu, usmažené dozlatova.
Ingredience:
600 g | krůtích prsou |
1 lžíce | křenu |
2 ks | plátků šunky |
1 ks | menšího celeru |
máslo | |
olej na smažení | |
mletý pepř | |
sůl | |
Na obalení: | |
2 ks | vajec |
hladká mouka | |
strouhanka |
Postup:
1. Očištěný celer nastrouhaný na hrubo podusíme na rozehřátém másle doměkka
2. Krůtí maso odblaníme, opláchneme, osušíme, nakrájíme na stejně velké plátky, zlehka naklepeme, osolíme a opepříme
3. Na jednu polovinu plátků rozložíme směs z podušeného celeru promíchaného s křenem a na nudličky nakrájené šunky, druhou polovinu plátků přeložíme přes náplň a zavinuté maso spíchneme párátkem
4. Pak obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance
5. Dáme do rozehřátého oleje a zvolna po obou stranách usmažíme dozlatova
6. Po dosmažení párátka vyndáme.
Podáváme s vařenými bramorami.