Ochucené karbanátky z krůtího masa obalené v rozšlehaných vejcích a strouhankové směsi, na oleji usmažené dozlatova, servírované s fazolkovým salátem.
Ingredience:
sůl | |
mletý pepř | |
olej na smažení | |
2 ks | vajec |
1 lžíce | nasekané petrželky |
3 lžíce (asi) | hladké mouky |
600 g | krůtího masa |
olivový olej | |
1 ks | malé červené cibule |
2 ks | rajčat |
450 g | zelených fazolek |
Na zeleninový salát: | |
3 ks | vajec |
80 g | plátků mandlí |
1 lžíce | nasekané petrželky |
Na obalení: | |
8 lžic | strouhanky |
sůl | |
voda | |
vinný ocet | |
mletý pepř |
Postup:
1. Očištěné krůtí maso umeleme na masovém strojku a dáme do mísy, přidáme rozklepnutá vejce, na jemno nasekanou petrželku, promícháme, podle chuti osolíme, opepříme, zahustíme hladkou moukou a necháme odpočinout
2. Mezitím na salát očištěné fazolky asi 3 minuty povaříme v mírně osolené vodě, poté je scedíme, prudce zchladíme ve studené vodě, necháme okapat a dáme do mísy, přidáme oloupanou na nudličky nakrájenou cibuli, omytá na menši kousky nakrájená rajčata, zakapeme olivovým olejem, vinným octem, osolíme, opepříme a vše zlehka promícháme
3. Na obalování v misce smícháme strouhanku s nadrobno nasekanou petrželkou a mandlovými plátky
4. Z masové směsi navlhčenýma rukama vytvarujeme karbanátky, které obalíme nejdříve v rozšlehaných vejcích, pak ve strouhankové směsi a v pánvi na rozehřátém oleji usmažíme po obou stranách dozlatova
5. Karbanátky podáváme s fazolkovým salátem a vařenými bramborami.