REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krůtí karbanátky s fazolkovým salátem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ochucené karbanátky z krůtího masa obalené v rozšlehaných vejcích a strouhankové směsi, na oleji usmažené dozlatova, servírované s fazolkovým salátem.


Ingredience:
sůl
mletý pepř
olej na smažení
2 ksvajec
1 lžícenasekané petrželky
3 lžíce (asi)hladké mouky
600 gkrůtího masa
olivový olej
1 ksmalé červené cibule
2 ksrajčat
450 gzelených fazolek
Na zeleninový salát:
3 ksvajec
80 gplátků mandlí
1 lžícenasekané petrželky
Na obalení:
8 lžicstrouhanky
sůl
voda
vinný ocet
mletý pepř

Postup:

1. Očištěné krůtí maso umeleme na masovém strojku a dáme do mísy, přidáme rozklepnutá vejce, na jemno nasekanou petrželku, promícháme, podle chuti osolíme, opepříme, zahustíme hladkou moukou a necháme odpočinout
2. Mezitím na salát očištěné fazolky asi 3 minuty povaříme v mírně osolené vodě, poté je scedíme, prudce zchladíme ve studené vodě, necháme okapat a dáme do mísy, přidáme oloupanou na nudličky nakrájenou cibuli, omytá na menši kousky nakrájená rajčata, zakapeme olivovým olejem, vinným octem, osolíme, opepříme a vše zlehka promícháme
3. Na obalování v misce smícháme strouhanku s nadrobno nasekanou petrželkou a mandlovými plátky
4. Z masové směsi navlhčenýma rukama vytvarujeme karbanátky, které obalíme nejdříve v rozšlehaných vejcích, pak ve strouhankové směsi a v pánvi na rozehřátém oleji usmažíme po obou stranách dozlatova
5. Karbanátky podáváme s fazolkovým salátem a vařenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy