REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krůtí frikadelky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Placičky z krůtího masa, vejce, bazalky, mouky, soli a strouhanky, usmažené dozlatova, servírované spolu se smetanovou omáčkou.


Ingredience:
300 gkrůtích prsou
3 lžícehladké mouky
1 lžícesekané čerstvé bazalky
1 lžičkasoli
1 ksvejce
strouhanka
olej na smažení
Na omáčku:
250 mlzakysané smetany
2 lžícemajonézy
2 lžícemléka
1 kscibule
vegeta
chilli koření

Postup:

1. Nejdříve si připravíme omáčku; oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli smícháme se zakysanou smetanou, majonézou a mlékem, dochutíme vegetou i chilli kořením a pak dáme do chladničky vychladit
2. Do misky dáme očištěné, na drobné kousky nakrájené maso, přidáme na jemno nasekanou bazalku, vejce, špetku soli, hladkou mouku, strouhanku (podle konzistence) a dobře promícháme, aby směs byla pevná a vazká
3. Rukama namočenýma ve studené vodě vytvarujeme malé placičky (karbanátky), které dáme do vrstvy dobře rozehřátého oleje a smažíme zvolna po obou stranách dozlatova
4. Ihned po vyjmutí z pánve osušíme od přebytečného tuku pomocí papírové utěrky a ještě teplé podáváme s připravenou smetanovou omáčkou a vařenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy