Placičky z krůtího masa, vejce, bazalky, mouky, soli a strouhanky, usmažené dozlatova, servírované spolu se smetanovou omáčkou.
Ingredience:
300 g | krůtích prsou |
3 lžíce | hladké mouky |
1 lžíce | sekané čerstvé bazalky |
1 lžička | soli |
1 ks | vejce |
strouhanka | |
olej na smažení | |
Na omáčku: | |
250 ml | zakysané smetany |
2 lžíce | majonézy |
2 lžíce | mléka |
1 ks | cibule |
vegeta | |
chilli koření |
Postup:
1. Nejdříve si připravíme omáčku; oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli smícháme se zakysanou smetanou, majonézou a mlékem, dochutíme vegetou i chilli kořením a pak dáme do chladničky vychladit
2. Do misky dáme očištěné, na drobné kousky nakrájené maso, přidáme na jemno nasekanou bazalku, vejce, špetku soli, hladkou mouku, strouhanku (podle konzistence) a dobře promícháme, aby směs byla pevná a vazká
3. Rukama namočenýma ve studené vodě vytvarujeme malé placičky (karbanátky), které dáme do vrstvy dobře rozehřátého oleje a smažíme zvolna po obou stranách dozlatova
4. Ihned po vyjmutí z pánve osušíme od přebytečného tuku pomocí papírové utěrky a ještě teplé podáváme s připravenou smetanovou omáčkou a vařenými bramborami.