REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krůtí játra s restovanou cibulí a brambory z tlakáče

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zvlášť v pánvi na sádle a slanině orestovaná cibule, promíchaná na druhé pánvi orestovanými, v mouce obalenými játry, směs chvíli povařená, dochucená kečupem a bílým vínem, podávaná spolu s brambory uvařenými v tlakovém hrnci.


Ingredience:
Rozpis na 2 porce:
Na játrovou směs:
300 gchlazených krůtích jater
50 gslaniny
50 mlbílého vína
2 lžícehladké mouky
2 lžícesádla
1 lžícekečupu
1 lžíceoleje
1 lžičkasladké mleté papriky
1 lžičkadrceného kmínu
špeka chilli
pepř
sůl
Na brambory:
400 gbrambor
80 ganglické nebo jiné slaniny
1 lžíceoleje
2 ksstroužky česneku
směs sušených bylinek (tymián, oregano, rozmarýn ...)
sůl dle chuti

Postup:

1. V pánvi rozpálíme na kostičky pokrájenou slaninu, přidáme sádlo a na céčka nakrájenou cibuli, kterou orestujeme dozlatova
2. Do misky dáme očištěná, blan zbavená játra, která překrájíme na velikost sousta
3. K játrům pak přidáme koření (i sůl), zasypeme moukou, pořádně promícháme, aby se každý jednotlivý kousek hezky obalil v koření i mouce
4. V druhé pánvi rozpálíme olej a vkládáme játra, z každé strany je restujeme 3 minuty
5. Pak přendáme do pánve s cibulí, přidáme kečup, víno a necháme krátce provařit
6. Doladíme chutě a můžeme podávat, v tomto případě s brambory uvařenými v tlakovém hrnci.

Příprava brambor v tlakovém hrnci:
1. Brambory vydrhneme kartáčkem a nakrájíme na 0,5 cm silná kolečka
2. Přendáme do misky, osolíme, přidáme na plátky pokrájený česnek, bylinky, olej a pořádně promícháme
3. Do tlakového hrnce dáme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme brambory, “tlakáč” uzavřeme a dáme na sporák, až začne syčet (tlakáč, ne manžel) počkáme si 5 minut, po uplynutí 5 minut zdroj tepla pod tlakovým hrncem vypneme a necháme tak, než tlakový ventil sám povolí
4. Ihned můžeme servírovat.

Doporučení:

V receptu není chyba! Voda do tlakového hrnce opravdu nepřijde!

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Nažhavte svůj gril!

Léto patří grilování! Co všechno si kromě masa nachystat, abyste si s rodinou či přáteli užili skvělý den plný lahodných chutí a vůní?

číst dále ...

3 trendy a rychlé recepty na letní party

Čekáte partu přátel nebo chystáte rodinnou oslavu? Je jasné, že chcete všechny co nejlépe pohostit a nakrmit, ale zároveň musíte kromě jídla připravit i spoustu dalších věcí. Následující recepty na rychlá a trendy jídla vám ušetří čas a zajistí perfektní výsledek.

číst dále ...

Léto voní po máku

Léto je v plném proudu a teplé počasí láká posedět na zahrádce či balkónu. Příjemným společníkem může být dobrá kniha, stejně jako netradiční káva s dezertem. Už jste někdy ochutnali makovou kávu? Měli byste, mák je totiž opojná ingredience, která z každého receptu udělá gastronomický zážitek.

číst dále ...

Zdraví, krása, paměť… Co všechno můžete ovlivnit díky správnému jídlu?

Složení jídelníčku výrazně ovlivňuje nejen naši figuru a zdraví, ale i psychický stav, odolnost vůči stresu, paměť či spánek. Podívejte se, jak můžete být díky správnému jídlu fit a cítit se skvěle!

číst dále ...

Jak na perfektní špekáček

Co patří k typickému českému létu? Koupání v rybníku, spaní pod stanem a také táboráky. Vlahé večery jsou jako stvořené pro rozdělání ohýnku a opečení výborných špekáčků. Jenže možná už jste s trochou zklamání zjistili, že ten kouzelný večer u ohně se špekáčkem na papírovém tácku a písničkami hranými na kytaru není takový, jaký si ho pamatujete. On totiž možná ani ten samotný špekáček není takový, na jaký s chutí vzpomínáte ze svého dětství.

číst dále ...

Bylinné drinky Erebos vstupují na trh s novým složením i vizuálem

Značka Erebos představuje novou generaci přírodních energetických nápojů. Na trh uvádí drinky s inovovaným složením, které doprovází redesign obalů a nový web. Pro letošní rok pak značka plánuje rozšířit dostupnost bylinných energetických nápojů na českém trhu.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy