Guláš z opečených nudliček krůtího masa, cibule, mrkve, žampionů a hrášku, servírovaný s vařenými nudlemi.
Ingredience:
400 g | krůtích prsou |
250 g | širokých nudlí + voda + sůl |
200 g | žampionů |
200 g | mrkve |
150 g | mraženého hrášku |
100 ml | smetany |
3 lžíce | oleje |
1 lžíce | solamylu (maizeny) |
1 ks | velké cibule |
zeleninový vývar | |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě na skus, pak je scedíme a uchováme v teple
2. Krůtí maso opláchneme, odblaníme, nakrájíme na širší nudličky a osolíme, oloupanou cibuli pokrájíme na měsíčky, očištěné žampiony přepůlíme a oškrábanou mrkev nakrájíme na kolečka
3. V hlubší pánvi na rozehřátém oleji opečeme nudličky masa doměkka, vyjmeme ho a ve výpeku orestujeme nakrájenou cibuli, vmícháme žampiony i mrkev, vše osolíme, opepříme, podlijeme vývarem a asi 5 minut podusíme
4. Pak do pánve vrátíme maso, přidáme hrášek, prohřejeme, šťávu zahustíme škrobem rozmíchaným ve smetaně, vše ještě asi 1 minutu povaříme, podle chuti dochutíme a podáváme s uvařenými nudlemi.