REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krůtí guláš s těstovinami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Guláš z opečených nudliček krůtího masa, cibule, mrkve, žampionů a hrášku, servírovaný s vařenými nudlemi.


Ingredience:
400 gkrůtích prsou
250 gširokých nudlí + voda + sůl
200 gžampionů
200 gmrkve
150 gmraženého hrášku
100 mlsmetany
3 lžíceoleje
1 lžícesolamylu (maizeny)
1 ksvelké cibule
zeleninový vývar
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě na skus, pak je scedíme a uchováme v teple
2. Krůtí maso opláchneme, odblaníme, nakrájíme na širší nudličky a osolíme, oloupanou cibuli pokrájíme na měsíčky, očištěné žampiony přepůlíme a oškrábanou mrkev nakrájíme na kolečka
3. V hlubší pánvi na rozehřátém oleji opečeme nudličky masa doměkka, vyjmeme ho a ve výpeku orestujeme nakrájenou cibuli, vmícháme žampiony i mrkev, vše osolíme, opepříme, podlijeme vývarem a asi 5 minut podusíme
4. Pak do pánve vrátíme maso, přidáme hrášek, prohřejeme, šťávu zahustíme škrobem rozmíchaným ve smetaně, vše ještě asi 1 minutu povaříme, podle chuti dochutíme a podáváme s uvařenými nudlemi.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy