REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kroupový pilaf

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zajímavý recept ze 70. let minulého století, z knihy Receptury teplých pokrmů, která byla určena pro potřeby veřejného stravování. Ano s tímto pokrmem jsme se mohli setkat v tehdejších restauracích za dob totality.


Ingredience:
500 gvepřového plecka
800 gvařených krup
100 gstrouhaného sýru
4 ksrajčata
2 ksstroužky česneku
2 kscibule
mletá sladká paprika
hladká mouka
sádlo
pepř
sůl

Postup:
  1. Plecko nakrájíme na kostky, cibuli na kostičky.
  2. Cibuli orestujeme na sádle do růžova, přidáme plecko, osolíme, opepříme, přidáme mletou papriku, mírně podlijeme vodou, dusíme do poloměkka
  3. Z masa odcedíme polovinu šťávy, odložíme stranou
  4. K masu přidáme nakrájená rajčata, třený česnek a dodusíme do měkka
  5. Odcezenou šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, zalijeme vlažnou vodou, rozmícháme, dosolíme, povaříme a procedíme
  6. Vyprané uvařené kroupy smícháme s masem, pilaf vložíme do trouby na 10 minut zapéct
  7. Při podávání tvarujeme miskou, vyklopíme na talíř, podlijeme připravenou šťávou, posypeme strouhaným sýrem.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy