REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krkovice zapečená s bramborem a šlehačkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na pánvi opečené plátky krkovice, zapečené v troubě spolu s orestovanou cibulí a plátky brambor, v polovině pečení pokrm zalitý smetanou a dopečený na barvu.


Ingredience:
4 ksplátky krkovice
4-6 ksvětších brambor
2 ksstředně velké cibule
1/2 kelímkusmetany ke šlehání 30 %
koření Farmářský steak
mletá sladká paprika
kmín
olej
sůl

Postup:

1. Plátky krkovice bez kosti trochu naklepeme, nařízneme okraje a okořeníme oblíbeným kořením, já jsem dala Farmářský steak od Vitany
2. Zakápneme olejem a necháme chvilku uležet
3. Mezi tím si cibuli nakrájíme na kroužky a na troše oleje ji usmažíme dozlatova, cibuli trochu osolíme, bude dříve a hezky rovnoměrně usmažená
4. Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka
5. Pekáček nebo zapékací misku zlehka vymažeme olejem, poklademe na kolečka nakrájené brambory, osolíme, okmínujeme, lehce zasypeme sladkou mletou paprikou, na brambory dáme osmaženou cibuli, pak maso, které jsme před tím zprudka z obou stran opekli v pánvi, a nahoru zbylé brambory
6. Přiklopíme a necháme v troubě na 200 °C zapékat půl hodiny
7. Pak přidáme půl kelímku 30 % smetany ke šlehání, opět přiklopíme a pečeme další půl hodiny, pak víko odklopíme a necháme dojít na barvu a vydusit na máslíčko.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy