REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krůtí hamburger s arašídy a kukuřicí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Mleté krůtí maso promíchané s dalšími ingrediencemi, vytvarované do kulatých placiček, opečené dozlatova a podávané v bulce na hamburger s listem salátu, plátky rajčete, okurky a ředkvičky.


Ingredience:
400 gkrůtích prsou
60 gkukuřičných zrn z plechovky
60 gokurky
30 gburských nesolených oříšků
15 ghladké mouky
1 ksvejce
1 kssvazku ředkviček
2 ksrajčat
4 ksbulek na hamburger
8 kslistů hlávkového salátu
2 lžícekečupu
olej na smažení
sůl

Postup:

1. Očištěná prsa nakrájená na kostky umeleme nahrubo, promícháme s rozklepnutým vejcem, s okapanou kukuřicí, nadrobno nasekanými burskými oříšky, solí, promícháme, zahustíme hladkou moukou a vše dobře propracujeme
2. Z masové směsi vytvarujeme 8 hamburgerů, které na rozehřátém oleji zvolna po obou stranách dozlatova opečeme
3. Listy salátu omyjeme, necháme okapat a omytá, okapaná rajčata, okurky i ředkvičky nakrájíme na plátky
4. Bulky podélně rozkrojíme, spodní část potřeme kečupem, poklademe listem salátu, plátky rajčete, opečeným hamburgerem, plátky ředkvičky i okurky, přiklopíme a podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy