Umletá krůtí prsa smíchaná s bílkem, hladkou moukou, a bylinkami, orestovaná na oleji a podávaná s dušenou zeleninou.
Ingredience:
Rozpis pro 4 osoby: | |
400 g | krůtích prsou |
150 g | měkkého tvarohu |
4 lžíce | zakysané smetany |
2 lžíce | hladké mouky |
2 lžíce | másla |
1 lžíce | bylinek (tymián, bazalka) |
2 ks | velké mrkve |
1 ks | pórku |
1 ks | bílku |
1 ks | citrónu |
mletý pepř | |
červený pepř | |
vegeta | |
sůl | |
olej na smažení |
Postup:
1. Krůtí prsa omyjeme, osušíme, nakrájíme na menší kousky a umeleme na masovém strojku
2. Přidáme bílek, hladkou mouku, tvaroh, nadrobno nasekané bylinky, osolíme a opepříme
3. Vše důkladně promícháme, aby se spojila v kompaktní hmotu
4. Z masové směsi uděláme 8 hamburgerů, které po obou stranách opečeme na rozpáleném oleji dozlatova
5. Mrkev s pórkem očistíme, nakrájíme na drobné nudličky, ochutíme vegetou, drceným červeným pepřem a podusíme na rozpáleném másle
6. Hamburgery na talíři obložíme dušenou zeleninou, přidáme zakysanou smetanu 7. Jednotlivé porce ozdobíme plátky citrónu.
– Příloha: Tmavé pečivo.