REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krůtí kostky na žampionech

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Naložené kostky krůtího masa, druhý den zprudka orestované na sádle, pak zalité vodou nebo vývarem a spolu s naťovou cibulkou, paprikami a houbami podušené doměkka.


Ingredience:
400 gkrůtího masa (zde krůtí ořez)
250 gmalých žampionů
1 svazeknaťové cibulky
3 kspůlky různobarevných paprik
3 ksstroužky česneku
2 lžícesádla
2 lžíceoleje
1 lžícekoření "Pepřový steak"
1-2 lžičkysolamylu
voda nebo vývar na podlévání
sůl

Postup:

1. Maso nakrájíme na velikosti sousta, zakápneme olejem, přidáme utřený česnek a koření, necháme uležet přes noc v lednici
2. V kastrolu si rozpálíme sádlo a přidáme maso, restujeme 5 minut, osolíme dle potřeby
3. Přidáme bílou část naťové cibulky nakrájené na poloviny, podlijeme vodou nebo vývarem a dusíme do poloměkka
4. Pak přidáme na plátky nakrájené žampiony a na kostičky nakrájené papriky a dále vše dusíme doměkka
5. V trošce vody rozmícháme solamyl a škrobem šťávu zahustíme.

Doporučení:

Podáváme například s rýží.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy