REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krupicové věnečky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Z mléka, másla, krupice udělaná kaše, po přidání mouky, žloutku udělané těsto, pak vytvarované a usmažené.


Ingredience:
140 gkrupice
120 gstrouhanky
120 gtuku
50 ghrubé mouky
30 gmásla
1/2 lmléka
2 ksvajec
sůl

Postup:

1. Do hrnce nalijeme mléko, přidáme máslo a dáme vařit
2. Jakmile začne mléko vařit, za stálého míchání přidáme krupici a uvaříme hustou kaši
3. Osolíme a necháme vychladnout
4. Vychladlou kaši dáme na pomoučený vál, přidáme 2 lžičky hrubé mouky, žloutky a těsto dobře vypracujeme
5. Těsto rozválíme tak, aby bylo 1 cm silné, formičkou vypichujeme věnečky, které omočíme v rozšlehaných bílcích a obalíme ve strouhance
6. Na rozpáleném tuku restujeme na mírném plameni po obou stranách dorůžova.

Doporučení:

– Podáváme jako přílohu k hovězímu masu, vepřové pečeni nebo zvěřině.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy