V osolené vodě chvíli povařené kopřivy, okapané nadrobno nasekané, na pánvi na sádle a cibuli podušené, okořeněné, zahuštěné strouhankou a vajíčkem.
Ingredience:
5-6 velkých hrstí | mladých, vrchních výhonků kopřiv |
2-3 ks | stroužky česneku |
2 ks | vejce |
1 ks | větší cibule |
1 lžíce | sádla |
strouhanka dle potřeby | |
voda | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Asi 5 cm velké vršky mladých kopřiv hodíme do mírně osolené vařící vody a chvíli povaříme, stačí tak 2 minuty, pak je vytáhneme a necháme důkladně okapat
2. Okapané kopřivy nadrobno nasekáme
3. Na pánvi na sádle necháme zesklovatět nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme kopřivy, prolisovaný česnek, pokrm osolíme a okořeníme, občas vše zamícháme, chvíli podusíme
4. Nakonec do kopřivového špenátu vmícháme vejce a podle potřeby zahustíme strouhankou, promícháme, případně dosolíme, sundáme ze zdroje tepla a můžeme podávat.
Více o kopřivě se dozvíte zde: Kopřiva pálí, ale také lečí a skvěle chutná.