REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kohoutí hřebínky ze slaniny

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na oleji zprudka opečené plátky slaniny i s kůží, částečně naříznuté, skvělá příloha k luštěninám, grilovaným uzeninám nebo třeba i k pečenému masu.


Ingredience:
4 ksplátky slaniny i s kůží silné tak 5 mm
olej na smažení

Postup:

1. Plátky slaniny s kůží nakrájíme na proužky, ale nedokrajujeme, slaninové plátky musí zůstat v celku s kůží
2. Připravenou slaninu prudce opečeme na pánvi, slanina se zkroutí a díky naříznutí vytvoří „Kohoutí hřebínky“.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy