REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krupicová polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Bílá polévka se smaženou krupicí a zeleninou.


Ingredience:
Pro 5 osob:
100 gpolévkové zeleniny
(mrkev, celer, petržel)
50 gdětské krupice
40 gmásla
20 gkapusty
20 ghladké mouky
muškátový květ
petželka
sůl

Postup:

1. Na polovině rozehřátého másla osmahneme krupici dorůžova
2. Zeleninu očistíme a nakrájíme na nudličky, v hrnci rozehřejeme zbývající máslo, na něm osmahneme zeleninu, zaprášíme hladkou moukou, zalijeme vodou, přidáme kapustu, osolíme a vaříme doměkka
3. Potom přidáme usmaženou krupici a povaříme
4. Před podáváním dáme do každého talíře špetku muškátového květu a zelenou petrželku.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy