REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Květáková polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka z květáku, ochucená muškátovým květem a petrželkou.


Ingredience:
1,5 lvody
250 gkvětáku
3 gtuku
3 ghladké mouky
muškátový květ
petrželka
sůl

Postup:

1. Pečlivě opláchnutý květák rozebereme na menší růžičky
2. Z tuku a hladké mouky připravíme zlatavou jíšku
3. Světlou jíšku rozředíme za stálého míchání vodou, osolíme a znovu povaříme 4. Do povařené jíšky s vodou přidáme menší růžičky květáku
5. Vaříme do změknutí – květák nesmí být rozvařený
6. Kořeníme muškátových květem a drobně pokrájenou petrželkou.

Doporučení:

Květákovou polévku při vaření nepřikrýváme, odstraní se tak ostrá pachuť květákové polévky, kterou jinak má.

Poznámka:

Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy