REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krémová polévka z telecího masa

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Telecí maso uvařené v osolené vodě doměkka, pak v jiném hrnci připravená světlá jíška, zředěná vývarem, rozšlehaná a povařená, poté do polévky přidaná mražená zelenina a cibule, ta uvařená doměkka, nakonec přidané nakrájené telecí maso a polévka zjemněná rozšlehaným žloutkem ve smetaně a dochucená muškátovým květem a petrželkou.


Ingredience:
250 gtelecího masa s kostí
150 gmražené polévkové zeleninové směsi
50 ghladké mouky
50 gmásla
1,2 lvody
250 mlsmetany
1 ksmalé cibule
1 ksžloutku
mletý muškátový oříšek
petrželka
sůl

Postup:

1. Telecí maso s kostí si omyjeme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a zvolna bez pokličky vaříme doměkka, během vaření sbíráme pěnu, která se nám vytvořila na povrchu
2. Pak si v jiném hrnci připravíme s másla a hladké mouky světlou jíšku, zalijeme jí přecezeným vývarem z telecího masa, rozšleháme metličkou a povaříme 15 minut
3. Poté do polévky vložíme mraženou zeleninu, nakrájenou oloupanou cibuli na kostičky a vaříme, dokud zelenina nezměkne
4. Potom přidáme do polévky rozšlehaný žloutek ve smetaně, nakrájené telecí maso na kostičky a už jen prohřejeme
5. Nakonec polévku dochutíme mletým muškátovým oříškem, nasekanou petrželkou a solí, poté servírujeme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy