REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Křupavé francouzské bagety

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Další z receptů podle reportéra TV Nova Ládi Hrušky, tento je na chutnou bagetu.


Ingredience:
2,5 hrnkuhladké mouky
1 hrnekvlažné vody
1 sáčekinstantního droždí
1 lžičkasoli

Postup:

1. Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto, které necháme pod čistou hadrovou utěrkou 1 hodinu kynout
2. Vykynuté těsto rozdělíme na dvě poloviny, na pomoučené pracovní ploše vytvarujeme dvě bagety, ty dáme na plech vyložený papírem na pečení a necháme pod utěrkou kynout dalších 30 minut
3. Na několika místech přibližně do poloviny tloušťky těsta bagety nařízneme, aby při pečení vznikly charakteristické prohlubně
4. Pečeme v troubě vyhřáté na 230 °C asi 20 minut.

Poznámka:

Další recepty Ládi Hrušky najdete zde: Recepty Ládi Hrušky z TV Nova rozvířily internetový svět gastronomie v Česku!.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy