Další z receptů podle reportéra TV Nova Ládi Hrušky, tento je na chutnou bagetu.
Ingredience:
2,5 hrnku | hladké mouky |
1 hrnek | vlažné vody |
1 sáček | instantního droždí |
1 lžička | soli |
Postup:
1. Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto, které necháme pod čistou hadrovou utěrkou 1 hodinu kynout
2. Vykynuté těsto rozdělíme na dvě poloviny, na pomoučené pracovní ploše vytvarujeme dvě bagety, ty dáme na plech vyložený papírem na pečení a necháme pod utěrkou kynout dalších 30 minut
3. Na několika místech přibližně do poloviny tloušťky těsta bagety nařízneme, aby při pečení vznikly charakteristické prohlubně
4. Pečeme v troubě vyhřáté na 230 °C asi 20 minut.
Další recepty Ládi Hrušky najdete zde: Recepty Ládi Hrušky z TV Nova rozvířily internetový svět gastronomie v Česku!.